I queixar-se?

Dieu-me de tot, tireu-me tomaques, pegueu-me carxots, fins i tot vos permet el que per ací s’anomenen pessics de monja -que fan un mal de collons!-, però trobe a faltar la pressió acadèmica. Jo intente posar-me una mena de pressió, però ja comprendreu que no és igual. Ni pareguda. I, és clar, tens moltes lectures pendents, però no saps quina primer i quina després. I tens alguns projectes que t’havies promés que faries a l’estiu, però no saps tampoc per on començar. I les vesprades s’allarguen, i quan estan a punt d’acabar penses que han passat molt ràpidament, i la calor et derreteix, i t’enganxes als llocs, i ixes a caminar o córrer, i passeges, i veus caragols quan el dia d’abans ha plogut, i tot molt bonic, i tot ben senzill i ben alegre, que deia l’alcoià. Però trobes a faltar una certa pressió. De fet, eixa falta de certa pressió acaba engendrant una certa depressió. I et tornes a mirar la pila de llibres, i et tornes a mirar la llibreta, oberta per la pàgina tres, però en blanc. I decideixes anar a fer-te un gelat amb els amics, desemboirar-te amb acudits, crits o rialles, i quan hui ve la persona que més t’estimes, t’estàs amb ella, i li dius tot de mots alegres i afectuosos, i l’abraces, i li pregues que no se’n torne a anar. Però saps que la major part del dia no pots estar fent-te gelats amb els amics, ni desemboirant-te ni, molt menys, pots estar amb la persona que més t’estimes. I una volta més, mires la pila de llibres: per quin comence? Per on? Com? Quan? Què caldrà per a enfrontar-me a aquell? Necessites saber alguna cosa per a aquell altre? I aprofites un moment del dia per engegar l’ordinador, obrir la pàgina del bloc i iniciar el tecleig sobre com trobes a faltar -una mica només, que sóc d’ofegament fàcil- saber que tens quelcom a fer i que siga per a una data determinada.

Nota: una volta hàgeu acabat de dir-me de tot, tirar-me tomaques, pegar-me carxots i, fins i tot pegar-me pessics de monja, recordeu-me com estava fa només un o dos mesos abans dels exàmens. Vos donaré la raó, segur.



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General per Àngel Cano Mateu | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent