Entre els mots i els sons

Bloc de l'Andreu

13 de juliol de 2006
Sense categoria
3 comentaris

Horitzó valencià: 2007, eleccions autonòmiques.

Com sabem l’any vinent tenim eleccions autonòmiques al País Valencià. M’agradaria aportar durant aquest temps preparatori a les eleccions el meu punt de vista de la política valenciana. I convidar a tot aquell que li interesse a rebatre’m opinions, aportar perspectives. Algú s’apunta???

La situació es presenta difícil. Amb una forta majoria absoluta. Amb un PP fort, que ha aconseguit el nou Estatut, amb un Canal 9 que narra les heroïcitats de Camps i companyia, amb un "Desafío español" entre mans, … no sé jo si tornaran a guanyar.

Des del valencianisme, hi ha massa opcions: EUPV, BLOC, ERPV, … (i me’n deixaré segur!). A més, hem de tindre en compte que hi ha la barrera electoral del 5% que dificulta l’entrada a les Corts Valencianes els partits minoritaris i que regala diputats als grans partits (PSPV i PP), i això condiciona plenament la situació política.

Estic convençut que hi ha un munt de valencians que tenim moltes coses en comú i que tenim unes expectatives bàsiques de construir un PV diferent. Tots aquests valencians no podríem votar ni PP ni PSPV. Tot aquest munt de valencians compartim un mínim comú denominador, un programa polític per al nostre país. Podríem posar unes bases com:
-Normalització seria de la llengua. Potenciar l’ús i la presència del valencià al carrer.
-Potenciar l’escola i la sanitat pública. Unes escoles més valencianes i uns centres mèdics amb més recursos.
-Democratitzar RTVV.
-Deixar la política de les grans obres de façana del PP per una gestió autonòmica dels recursos invertint-los en necessitats més importants.
-Potenciació d’altres indústries i no només del turisme. I pensar en un turisme més productiu i menys agressiu.
-Desterrar la barbaritat urbanística que patim.
-Etc. Segur que hi ha més coses.

El projecte d’aliança electoral EUEU-Bloc, veig que és una necessitat impetuosa. Hi ha qui diu que el Bloc hauria d’anar-hi sol, perquè hauria de ser més transversal i no tant esquerrà. Potser. Però si es fa aquesta coalició, els seus polítics han de saber adreçar-se al poble valencià i explicar la situació antidemocràtica. Que per sobreviure a l’asfíxia del PP i al 5% s’ha de fer una Plataforma per vincular aquest programa polític i que tinga representació al parlament. Això hauria de quedar claríssim al poble.
Un altre aspecte és la inclusió d’ERPV. Pense que és imprescindible fer una plataforma valenciana àmplia on no hi haja pèrdua de votants valencians amb les inquietuds que jo he expressat.
He llegit escrits d’intel·lectuals valencians que demanaven un pacte ample, si no recorde mal, Ramon Lapiedra ho demanava. Tant de bo els polítics hi facen cas. S’ho mereix el país, ens ho mereixem els ciutadans.

Per favor, opineu!!!!!!!!

  1. Jo pense que molts dels valencians dels quals parles "que tenim moltes coses en comú i que tenim unes expectatives bàsiques de construir un PV diferent" opten per no votar cap formació política perquè no veuen algú que tinga un programa ferm i seriós, o perquè se senten desil.lusionats davant la els partits majoritaris.
    L’aliança EU-Bloc jo crec que seria positiva, perquè és cert que hi ha molts partits amb un fons similar, que si és posaren d’acord en certs aspectes podrien construir una formació potent i, aleshores, seria realment beneficiós per a la política en el nostre territori.

    Auu, fins prompte. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!