ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

SIMPLEMENT UN PARLAMENT

Aquesta setmana decisiva, una més, anirà marcada per l’anunci del candidat a la presidència de la Generalitat, previsiblement el President Puigdemont i tot el que ha generat i generarà aquest anunci.

Veritablement, cal un canvi de marc mental urgent. Veiem com actua l’Estat, un relat paralel que nega les evidències, com la violència del dia 1 d’octubre, i escoltem el menyspreu, odi i coacció irritant de les principals autoritats espanyoles. Soraya Saenz de Santamaria negant la legitimitat de Puigdemont i una investidura telemàtica del mateix, del mateix President Rajoy amb orgull dient que no es pot governar des de fora i que trigarien 5 minuts a portar aquesta al TC, en Pedro Sanchez parlant del president com una plana passada i negant la investidura per inconstitucional i tot un seguit de personatges amb el suport dels mitjans parlant de la manera que es pot o no es pot investir, venen la impossibilitat com argument cert.

Davant tot això, cal veure i actuar amb normalitat. La ciutadania catalana ha participat en unes eleccions il·legitimes convocades pel 155 i l’opció repúblicana ha guanyat amb majoria absoluta, i dins la mateixa el partit del President el que ha tret més representació. Un cop escollida la Mesa del mateix Parlament, aquesta ha d’escoltar els lletrats i les seves opinions jurídiques, que recordo no son vinculants i finalment ha d’exercir de Mesa, es a dir l’organ que interpreta la normativa del mateix i dirigeix el debat dels representants dels ciutadans, garantint per damunt de tot que puguin exercir els seus drets pels quals han estat escollits de manera primordial.

Un cop proposat l’únic candidat presentat, cal buscar la millor formula per fer-ho possible. La distància no es cap probleme en el segle on vivim on veiem imperis empresarials globals dirigits des d’un punt del planeta o Estats gegants que son dirigits per distàncies més grans que de Brussel·les a Barcelona. No hi ha fronteres tecnològiques que ho impedeixin, ni reglament que ho prohibeixi, per tant no hi ha tema.

Aclarim que si la investidura ha de ser a distància es principalment per culpa d’un estat amb greus mancances democràtiques que manté presos polítics i gent a l’exili i un odi a Catalunya cada cop més violent. No pas per culpa de la part catalana que simplement exerceix la democràcia i el Parlament simplement fa de Parlament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.