ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

PEL NOSTRE FUTUR, INDEPENDÈNCIA

General

Ja s’ha fet la convocatòria oficial de la manifestació, on de moment més de 150 entitats ja s’hi ha adherit, cal destacar que no rep cap subvenció, i es simplement la societat civil que l’organitza, pel que fa a les agrupacions politiques, tant ERC, SI, RCAT i CUP s’hi han adherit, de moment CIU ha declinat la invitació. Es fa una crida a deixar les sigles enrere i recordant la manifestació del 10 de juliol passat, es constata que res ha canviat, al contrari ha anat a pitjor, i cal parlar clar d’una vegada per totes.

La Senyora Marita Viscarro, una de les portaveus de la plataforma 9 J, ha volgut aportar el seus pensaments a la roda de premsa de presentació de la manifestació. De nous se’ns demostra com els més grans són, a vegades, els que tenen el cor més guerrer.

 

Gaudiu-ne:

 

 

 

“SOM AQUÍ”

 

 

SOM AQUÍ perquè la convocatòria del 9 de juliol ha estat feta per la societat civil, sense ajudes oficials, amb el treball voluntari d’ aquest poble tossut que no fa tuf de connivència amb l’enemic, que no vol afavorir els interessos de l’estat que ens oprimeix i ens escura les butxaques a consciència.

 

 

SOM AQUÍ perquè estimem la nostra terra catalana i la volem lliure del regne d’Espanya que la menysprea, l’espolia i no la deixa ser com és. Tenim un mal present, cert, però el nostre futur irrenunciable és clar i porta per nom INDEPENDÈNCIA.

 

 

SOM AQUÍ perque el poble de Catalunya, homes i dones de totes les edats: infants, joves, adults i vells, no som gent anònima, tenim noms i cognoms, història compartida, llengua mil.lenària, cultura i arrels molt profundes que estimem. Ningú no ens pot obligar a renunciar-hi.

 

 

SOM AQUÍ amb un compromís radical. Com deia l’enyorat mestre Joan Solà: no col.laborarem ni un minut més amb els qui ens trepitgen com a poble, ens perjudiquen, ens ofeguen i ens volen extingir sigui per via ràpida o per via lenta.

 

 

SOM AQUÍ perquè la nostra aposta de futur és  la INDEPENDÈNCIA , feta de renúncies i fidelitats al llarg dels anys. Ens sentim hereus dels qui, de cap a cap de la història, han mort per salvar la nostra identitat i som responsables de les generacions futures -que molts ja no coneixerem- i que mereixen una terra lliure.

 

 

SOM AQUÍ perquè no volem, ni un minut més, nedar i guardar la roba. Fa anys que nedem vestits. La nostra roba és de marca, i es diu terra, llengua i cultura catalanes, treball constant, prosperitat generada pels catalans adés i ara. Ningú no ens prendrà la roba si abans no ens mata. Som conscients que podem morir per la nostra gent i per la nostra terra.

 

 

SOM AQUÍ perquè volem viure a Catalunya en català, acompanyats pels qui també ho volen. No volem fingir com uns hipòcrites, ni canviar de llengua quan ens interpel.lin, ni agenollar-nos mai més per pidolar els nostres drets i les escorrialles que sobren de la riquesa generada a casa nostra amb tant d’esforç.

 

 

SOM AQUÍ perquè aquest poble, el nostre, sencer i agermanat malgrat les diferències, té un horitzó comú:  la INDEPENDÈNCIA. Sabem , perquè portem acumulada la saviesa dels segles, que no n’hi ha prou amb desitjar-la, que ens hem d’unir i posar d’acord per aconseguir-la. Organitzats en xarxa, amb intel.ligència  i sense treva, passarem del crit reivindicatiu a l’acció constant, rítmica, tenaç fins conquerir la llibertat que mereixem.

 

 

SOM AQUÍ perque compartim amb el nostre poble la certesa que a la independència s’hi arribarà quan superem les nostres divisions. Ja no s’hi val dir amb aquests sí i amb aquells no. Si volem el mateix, TOTS plegats hem de fer pinya. TOTS tenim un lloc reservat, dels pacífics als guerrers, dels funcionaris als estrategues, dels obrers als empresaris. El teixit humà de Catalunya és, sortosament, molt ric en la seva diversitat. La línia divisòria entre nosaltres només existeix entre els partidaris de la llibertat i els qui sense embuts ni vergonya ens volen sotmesos a Espanya o col.laboren amb l’enemic per por o per interessos de poder. Més clar aigua.

La baralla per dir l’última paraula deixem-la, doncs, per als partits polítics. Ells, com el seu nom indica, estan partits…nosaltres, el poble, hem de ser sencers.

 

 

SOM AQUÍ perquè ja no direm mai més sí quan el que volem és dir no, perquè no ens arronsarem esporuguits ni claudicarem. Ningú  no ens aturarà en el dret inalienable a ser nosaltres. Potser callarem per fora, sí, estratègicament, però bullirem per dintre i esclatarem coordinats quan l’ocasió ho mereixi. Hem perdut la por i, ara, solquem el mar amb veles desplegades i vent de cara. El nostre és el vaixell de la llibertat que navega cap a la nostra particular Ítaca, port l’anhelat, port de  la INDEPENDÈNCIA.

 

 

Visca Catalunya lliure!!

 1. Després de donar un cop d’ull a la llista d’associacions adherides, trobo a faltar algunes prou significatives com Òmnium Cultural o la Plataforma pel Dret a Decidir… tot i que pot ser, que a una setmana del dia de la convocatòria, encara no han tingut temps d’adherir-se. 

  Bé si la manifestació del 9 de juliol, és Independentista…  Però, si precisament amb la
  Independència preservaríem la Cultura i la Llengua Catalana i culminaríem el “Dret a
  Decidir”!!!

  Tampoc Ciu dóna suport… desprès de les enquestes del CEO, que dóna el SÍ com a majories a favor de la Independència i també evidència la majoria d’independentistes votants de Ciu. I responent insistint amb el “Pacte Fiscal”, que el Reino de Espanya ja ens ho ha deixat clar que no és viable. O no se’n recorda de la Sentència del TC amb el “sostre” estatutari?.

  Vist això, no és evident que la Independència (que només depèn de nosaltres els catalans) és l’única opció possible?… Com és que Ciu no dóna suport a la manifestació per la Independència? 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.