ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

NO ES POT RETALLAR LA DEMOCRÀCIA

General

Aquesta última onada de retallades amb una reducció del 30% de regidors municipals, apart d’una clara invasió de competències, es un atemptat a la democràcia molt greu, ja que afectarà en molts casos el vot dels ciutadans a unes eleccions lliures, i que ara es veurà modificat en la seva composició. Deixant de banda el dubtós estalvi que això produïrà, i que demostra clarament cap on volen anar a parar amb una democràcia de fireta, i una població enganyada i escanyada. La nostra sortida no pot esperar gaire més. Un estat podrit que ens acabarà podrint a nosaltres.

Avui els nostres partits seguiran amb la comèdia d’un pacte fiscal impossible, i ja superat totalment pels esdeveniments, hi ha una majoria que vol un estat propi, i que ho considera cada dia que passa una sortida a la crisi i al nostre futur, Cal veure que molts dels estats que ho han aconseguit en les darreres dècades, tant sols uns mesos abans semblava un impossible, i ara ja gaudeixen i prosperen amb la seva condició de primera divisió. Estem jugant amb el nostre futur, i la nostra supervivència, i desmentint en Duran, això no s’arregla deixant tant sols tres autonomies a l’Estat espanyol, l’espoli seguirà igual, i les agressions no afluixaran, el problema es Espanya en si,i sent una autonomia no ho arreglàrem mai.

El que es intolerable, es aprofitar aquests moments de desconcert i de pèrdua de sobirania econòmica per part espanyola per retallar la democràcia. No es poden alterar uns resultats electorals, això es sagrat, ja ho van fer al País Basc amb la ilegalització d’una part de la societat per fer un frau de resultats, i ara ho podem tornar a veure als ajuntaments. Aquesta reducció d’un 30% de regidors, ògicament proporcional farà perdre representació a les grans formacions, però també pot fer desaparèixer partits petits que legítimament havien assolit representació. A les 4 grans capitals catalanes no canviaria molt el panorama, però hi ha altres poblacions com Igualada on CIU passaria a tenir majoria absoluta que ara no te, o Ripoll on hi hauria una formació que per art de màgia es quedaria fora, o altres poblacions petites amb petites formacions molt repartides,i on algunes en quedarien fora amb la reducció. El resum de tots aquests moviments es reduir la pluralitat política,i concentrar el poder en els grans partits. Apart molts d’aquests regidors de poblacions petites cobren petites quantitats amb una gran dedicació,i que ara passarà a tècnics de les diputacions que si cobren un bon sou, deixant el teòric estalvi, en una despesa major. Sembla visualitzar-se que l’objectiu no es tant la despesa com si obtenir més poder,i fer minvar segons que amb l’excusa de la crisi amb grans desgavells,com per exemple la llei de la dependència, on es va fer una gran propaganda, es va traspassar el mort a les autonòmies com Catalunya amb uns recursos totalment insuficients per fer-hi front, ara es tornar a modificar amb la professionalització dels serveis,que poden deixar tot aquest sector de la població totalment desvalgut i abandonat.

En definitiva, o sembla que hi hagi interès a retallar allò que tothom admet ha estat un autèntic desgavell, com infraestructures inutils, que fent cas omis es segueixen executant amb sucosos beneficis pels de sempre, però en canvi un estalvi barrejat amb component ideologic,sembla imposar-se en molts casos passant per damunt dels més elementals valors democràtics o de la mateixa població.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.