ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LES MISÈRIES DELS PARTITS A LES MUNICIPALS

General
Les properes eleccions municipals, tornaran a posar en evidència moltes formacions catalanes, i la seva indignitat constant, per exemple Ciudadanos vol que els consistoris no estiguin al servei d’una ideologia, i fer votacions sobre temes que no els pertoquen, Puigcercos reclama el mateix finançament municipal que els ajuntaments navarresos, oblidant que fa quatre dies va validar el nostre sistema actual, i per part socialista Miguel Iceta ,critica les retallades, i defensa l’autonomia del PSC respecte al seu partit mare a Madrid amb un cinisme digne de menció.  Segur que en veurem moltes més abans no comenci la campanya definitiva.

Ciudadanos ha aprovat el seu programa electoral per les municipals, i Rivera ens diu que volen defensar que aquests organismes son per servir a tots els ciutadans, i no al servei d’una ideologia, i per altra banda la lluita contra la corrupció urbanística. Ha recordat que els últims mesos, s’ha vist aprovar mocions als consistoris que van molt més enllà de les seves competències, i rebla dient que no poden debatre la independència de Catalunya ni criticar decisions dels tribunals. Per la seva banda Puigcercós, reclama el finançament navarrès pels ajuntaments catalans, i reclama la confiança pels republicans que tenen solucions als problemes malgrat la crisi, i demana a Mas que no aboleixi definitivament l’impost de successions. Per la seva banda el socialista Iceta, defensa que el seu partit es 100% català, i diu que respecte la relació amb el PSOE, defensa que sempre han defensat els interessos catalans, i defensa el seu projecte propi amb una relació de tipus federal, que ha donat rendiments com l’Estatut i el finançament, i amb una singularitat reconeguda a Madrid, que lliga amb la seva manera de fer les coses.
Realment els dèficits democràtics de Ciudadanos son molt evidents, en qualsevol lloc on tenen representació els donen a conèixer amb una disfressa de modernitat, que ja no enganya a ningú, haurien de saber que els consistoris son de tots els ciutadans que paguen els seus impostos com diuen ells, exactament igual que qualsevol altre organisme públic, en aquest cas es el més proper a la població, ja que governen les ciutats, i com a tal, també son igualment d’aquells que defensem la independència de Catalunya, perquè aplicant la seva teoria, tampoc podrien fer cap política dependentista, ja que tampoc seria de tots. La democràcia consisteix en poder debatre de qualsevol tema i expressar una opinió, i com a representants del poble que els ha votat, poden  dir la seva sobre la independència o sobre la decisió de qualsevol tribunal, i declarar-se fora de la seva decisió, si aquesta es la voluntat majoritària, i donat la separació de poders que en qualsevol estat avançat teòricament es practica. Aquest partit sovint confon els seus desitjos o programa, amb la pluralitat de les institucions, i això te més a veure amb el feixisme que en qualsevol estament democràtic. Pel que fa en Puigcercòs, no ha descobert res de nou amb el finançament navarrès, hi hauria de recordar que aquests tenen el concert econòmic, cosa que nosaltres no tenim, ni tindrem, ja que estem dins el regim comú, i tots aquests partits que tants escarafalls fan per la situació critica de les nostres institucions, un temps enrere van validar el nou finançament, com la gran meravella mundial, i sabien perfectament que simplement era la continuació de l’espoli i res més, per tant aquest victimisme no te cap credibilitat, i es incoherent amb posicions anteriors. Per últim Iceta, sembla que ens pren per imbecils a tots, quan defensa la catalanitat del seu partit, i la relació federal dels seu partit defensant els nostres interessos, caldria dir-li que tots els partits de Catalunya son catalans, no es cap mèrit, es un element territorial i punt, la seva relació federal i singular que ens vol vendre, la confon amb la submissió absoluta que els seus 25 diputats practiquen a Madrid, on sempre han votat junt amb el PSOE, i molts cops en contra dels interessos catalans, i en contra de resolucions defensades per ells mateixos contràriament al Parlament, per tant son 25 diputats inútils, que no han fet res per defensar els seus votants, i de retruc Catalunya, i han fet tot per defensar el socialisme espanyol, que no cal dir el concepte que te de nosaltres, dir altra cosa es prendre el pel a la gent, ja que representen junt amb PP i Ciudadanos el nacionalisme espanyol més ranci que per desgracia hem de patir.
 

 

  1. Hola Albert. Avui, el comentari que fas em sorprèn i et dirè el perquè. Doncs si , em sorprèn que parlis de “ciudadanos” , quan a casa nostra tenim unes “delicioses misèries” que no ens les podem acabar.  Al meu entendre, parlar de “ciudadanos”, és parlar d’extraterrestres . El meu avi em deia : mira nen,- si algun  dia notes ha  faltar un “apòstol de la Catedral”, no cal que diguis res, perquè mai ningú els ha comptat. 
    Una abraçada del company , Magí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.