ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LEGITIMITAT EUROPEA

Al mateix temps que els nostres partits a Catalunya segueixen la seva guerra autonomista per esgarrapar quatre vots més en una institució totalment enfonsada com la Generalitat de Catalunya, en canvi a Europa veiem com les notícies diem legals sempre ens reforçan encara que sigui per visualitzar que l’Estat espanyol no pot ser mai tractat com una democràcia.

Efectivament, la justicia belga ha denegat l’extradició del Conseller Lluís Puig i així ha tombat novament l’euroordre espanyola. Apart ha constatat que el Tribunal Suprem no es competent per demanar aquesta ordre i al mateix temps i molt important que es constata el risc de violació de la presumpció d’innocència de l’encausat per les declaracions públiques de jutes, fiscals i autoritats en general que vulnerarien els drets de Puig.

Una gran notícia, sobretot per l’últim punt, la constatació que aquest Estat de la Unió Europea no pot jutjar un encausat pel risc de no ser respectat amb els drets més bàsics i la constatació que el sistema democràtic ja no es tal. No hi ha dubte que això no ens donarà la independència però seguirà obrint els ulls del que vertaderament estem parlant quan esmentem l’Estat espanyol.

Alhora que això passa als Tribunals europeus on arribaran tard o d’hora totes aquestes causes, observem amb tristesa com les engrunes electorals autonomistes son la única preocupació dels nostres partits amb baralles com hem vist avui a la Diputació per part d’Esquerra demanant desfer el pacte del PSOE amb Junts que hi governa i la negativa d’aquest mantenint aquesta vergonya. De totes maneres els repúblicans sembla obliden que a Madrid ja han donat suport als del 155 amb la seva investidura i els Pressupostos a canvi de res i per vergonya aliena de la societat catalana, per no esmentar els pactes diversos per Catalunya que afecten els dos partits i que no han trencat tampoc.

Una baralla autonòmica i cínica on els gurus de cada partit ens venen que son els més purs o els més vertaders, sense cap intenció en el fons de demanar perdó per no complir amb el que la societat catalana els ha demanat i perdó per seguir tractant Espanya com una democràcia qualsevol, quan ha quedat demostrat que res més lluny d’això i que per tant no hi ha res a parlar amb aquest sistema repressiu i dictatorial existent.

Una legitimitat europea que no ens portarà a la República, però que segurament ens assenyala el camí que els de dins no volen seguir, i així el que guanyem per un costat ho perderem per l’altre amb el risc que això suposa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.