ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA LÒGICA DEL FISCAL

El Fiscal Zaragoza, un dels membres del Judici farsa als nostres presos polítics ens diu que el procés ha estat pitjor que el cop de Tejero, cosa que dona idea del tarannà de la justícia espanyola i la indefensió de la democràcia.

En una entrevista al Marroc, assegura que el procés i el referèndum son més perjudicials que el cop d’Estat de Tejero al 1981. Ja que en el primer la democràcia ha estat devastada i en el segon en va sortir enfortida. Els dos son alçaments ja que volien substituir la legalitat democràtica per mitjans il•legals. El procés ha portat alteracions a la convivència que serà molt difícil recompondre. Pel que fa la violència diu que pot ser física però també intimidadora, acabant amb les critiques als Mossos i el seu paper.

Realment, escoltant aquest fiscal, tothom pot entendre molt bé quin tipus de democràcia farsa hi ha a l’Estat espanyol i quina mentida ha estat la transició de l’àntic règim a l’actual, on les estructures i poder no ha canviat de mans ni de sistema.

Comparar un cop d’Estat militar amb armes dins la cambra de representants espanyola amb donar la paraula a la societat en forma de vot per solucionar els conflictes, es infame i totalment esperpèntic. Ens diu que amb Tejero la democràcia va sortir reforçada, deixant de banda el paper del monarca sempre fosc en aquest assumpte, en qualsevol lloc que el sistema suporta un alçament militar i triomfa, sempre es un reforç, en el cas del procés no ho ha estat perquè la resposta del sistema no ha estat democràtica, sinó intolerant i repressiva, deixant la base de qualsevol democràcia, el poble, en un no res amb violència inclosa contra el mateix sense manies.

La convivència mai es un problema en una societat moderna davant unes urnes, i on el règim que sembla enyorar el Fiscal de pensament únic no es possible, i la pluralitat ha de ser acceptada amb normalitat. Per últim tornar a criticar els Mossos quan van confiscar més urnes que la brutalitat policial espanyola, es absurd i una gran mentida.

De fet parla de violència quan el mateix judici farsa ho ha desmentit canviant la rebel•lió per sedició, cosa que sembla ignorar el magistrat.

En definitiva, una prova clara del tarannà d’un Estat podrit en les seves estructures i sense respostes democràtiques per oferir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.