ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ESPANYA I TURQUIA

Ara es el Consell d’Europa que en un document per fí equipara Espanya i Turquia pel que fa a drets i tractament dels presos polítics. Una vergonya i derrota per un Estat que cada cop queda més en evidència davant el món.

Efectivament, aquest informe es important i alló que molts venim dient des de fa temps pel que fa als drets i llibertats de Turquia i Espanya va prenen cos i veiem com dues gotes bessones es van apropant. La violència estatal des de fa 2 anys es impròpia de qualsevol règim democràtic i cada dia en veiem nous exemples, ara amb un nou intent per apropar el terrorisme i l’independentisme català quan tot el món ha vist i admirat el caràcter pacífic del moviment, un dels seus millors tresors. Ja res sorprén en el règim del tot s’hi val. Ahir mateix el TC va anul·lar la creació d’una comissió per part del Parlament sobre la monarquia espanyola deixant clar que aquest apartat hereu del franquisme no es pot tocar i molt menys investigar, una barra lliure propia dels Estats d’altres règims i que aquí perdura amb tota la seva cruesa.

De fet, les properes eleccions estatals, veiem com el règim ha trobat un nou aliat perfecte per eliminar alló que no desitgen amb la persona d’Errejon. La negativa de Podem a acceptar totes les condicions del PSOE ha portat aquest nou actor que dividirà aquest espai i que atenció ahir escoltavem dient que encara que el Govern de Sanchez apliqui el 155, la llei de Seguretat Nacional o ves a saber que inventaran demà no serà obstacle per pactar i donar suport a un nou Govern diu progressista. Si aquesta es la definició de progressisme que te Errejon ja podem plegar. Tant li fa aquesta aberració, tant li fa aquesta vergonya democràtica, tant li fa la repressió, mirarà a un altre costat per complir amb el seu pacte amb el règim, que ja el recompensarà pels seus serveis. Tot plegat molt trist.

Com deia Espanya i Turquia tant lluny i tant aprop alhora. No es respecten els drets fonamentals, i es deixa el poble com un mer actor secundàri sense pes. Definitivament el Consell d’Europa farà bé en escampar als quatre vents el que s’amaga darrera l’Estat espanyol que ara ja amb la careta fora ensenya la seva manera de fer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.