ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ELS PAQUISTANESOS I LA SEVA IDEOLÒGIA

Sense categoria
En aquest sistema democràtic viciat i podrit en molts aspectes, tenim el paper dels partits polítics, i concretament aquells que exhibint molts cops una superioritat moral que es veu els dona la paraula progressisme o l’esquerra, i arribem, rasquem, i veiem que la cosa es molt diferent. Concretament el PSC i les seves primàries obertes per l’alcaldia barcelonina, disfressades de gran transparència, modernitat i lliçó de democràcia, veiem com curiosament el candidat afí a Navarro en surt guanyador. Fins aquí cap problema, però quan veiem notícies i articles de persones que parlen de punts foscos en aquest procés com el vot massiu de paquistanesos com ens descriu en el seu blog l’Antoni Lozano amb manipulació inclosa, i la resposta del partit amb la suposada ideològia progressista paquistanesa com a excusa. Tot fa un tuf de tupinada esperpèntica a l’estil de les que aquest partit ens te acostumats , la consulta de l’alcalde Hereu era un gran exemple.

La tupinada de Collboni

Antoni Lozano

Abans de dir el que he vist avui a la seu del Raval del PSC voldria deixar clar que mai, quan vaig viure a l’Índia, vaig sentir animadversió pels pakistanesos. I que ara, que visc a Ciutat Vella de Barcelona, baixo a comprar l’aigua, la cúrcuma i els picles de mango als pakis del meu carrer. No crec en els murs ni en els controls migratoris i crec, en canvi, en la unitat humana.

 

Dit això, avui he vist cues de pakistanesos a la seu socialista del carrer dels Àngels. Famílies, homes i dones, però sobretot força grups d’homes. He vist dos pakistanesos que li donaven a un tercer una papereta preparada per votar pel candidat Collboni. He vist com, veient que l’home no sabia escriure (en català o castellà, s’entén), li omplien la papereta amb les dades que demana el PSC per poder votar. He vist, mentre feia cua, amb pakistanesos davant meu i darrere meu, com un dels homes de la cua portava uns papers amb la foto de Jaume Collboni. També he vist interventors. El que m’ha rebut, que era de la Laia Bonet, m’ha preguntat si era del partit, i jo li he donat més explicacions de les que calia: que si em semblava interessant participar en unes primàries obertes, que si ja havia donat les meves dades… He vist els interventors, mentre esperava a la cua, cada cop més preocupats. Tots? No, tots no. Tots excepte l’interventor de Collboni. Ha passat davant meu, s’ha adreçat amb familiaritat al grup de pakistanesos que estaven a punt d’entrar a la sala de votació i els ha donat les gràcies per venir. Per la manera en què s’hi ha adreçat, era evident que els coneixia i que havien parlat prèviament. Més tard, un cop dins de la sala, el mateix interventor es movia com peix a l’aigua, buscant formularis, bolígrafs i el que calgués perquè els pakistanesos entressin les dades. Els altres interventors, amb cara de preocupats.

 

No només els interventors estaven preocupats. He vist també un pakistanès preocupadíssim. Per què? Perquè portava un document que acreditava on treballava, però no on vivia i, per tant, no podia votar. I per saber si podia arribar a temps a votar amb la informació necessària, ha preguntat a quina hora tancarien les urnes. Després ha marxat ben ràpid.

 

El PSC ha organitzat unes primàries obertes on tothom tenia dret a votar si pagava un euro i signava un paper on desitjava sort electoral al partit (aquest detall més aviat cutre anava dirigit als promotors i seguidors de la campanya del candidat Jordi Martí, els mateixos que l’interventor de Laia Bonet m’ha semblat que volia detectar). Però el cas és que tothom podia votar si volia. Pakistanesos inclosos, per suposat. El que resulta sospitós és que un col·lectiu determinat com aquest estigui interessat massivament en les primàries del PSC i amb cares de transcendència, com si s’hi juguessin alguna cosa important. I és encara més sospitós per qualsevol que ho hagi vist que portessin fotos i paperetes d’un candidat concret i que mostressin familiaritat amb l’interventor d’aquest candidat i no amb els altres.

 

No puc dir quin és el motiu de les cues de pakistanesos a la seu del Raval, però sí explicar allò que els altres interventors comentaven, indignats i fora del recinte, amb qui volgués parlar amb ells. Segons deien, Jaume Collboni o els promotors de la seva campanya haurien escampat per les mesquites de Barcelona que, si el votaven, s’accelerarien els tràmits per donar-los la nacionalitat. Si jo sóc pakistanès, em donen un euro per votar (com també es diu que s’ha fet) i em prometen la nacionalitat, què puc perdre per acostar-me un dissabte a la tarda a una seu electoral?

  1. Pel que sembla, en aquest pais els únics racistes són els de PxC…

    Ara bé, quan uns ciutadans [paquistanessos] voten per segons qui, aquests vots estan “contaminats” pel fet de venir de “gent paki” (fins i tot la pallassa del programa de TV3 Els Matins ha fet gal·la d’un supremacisme vergonyós).

    Els vots provinents de la campanya #indyxMarti, que no són “contaminats”? Què passa, que uns vots són millors que els altres?

    En qualsevol elecció, tothom dona duros a quatre peles. I tot sembla un pal de galliner…

    I si algú es creu que el seu vot val més que el d’un “paki” que amb proutes feines sab llegir i escriure en català o en espanyol, doncs que voti directament a DN o PxC. O a un partit espanyol que demana que voti solament la ciutadania amb un mínim d’estudis i de qüoficient intel·lectual… Maltusianisme clar i pur!

    Això sí: “Els catalans no em són de racistes… però que votin els pakis, per aqui no passo!”

    Atentament

  2. com a català. Com un partit tan important pot haver baixat tant moralment que els seus dirigents no hi veuen res censurable en el que ha passat. És clar que el podrit ve de lluny si ho mirem de prop. Abans manipulaven uns immigrants; aquests s’ha fet independentistes i van a manipular els altres, sempre la baula més feble i vulnerable de la societat. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.