ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

JUSTICIA XENOFOBA

Sense categoria

M’he interessat per una noticia sobre una manifestació produïda a Madrid on uns centenars de persones es van concentrar davant un immoble.

Efectivament, la decisió de l’alcalde de Madrid de cedir un local per instal·lar-hi la casa àrab què entre d’altres activitats culturals, difondrà la cultura islàmica, ha provocat la protesta del Frente Nacional, amb els arguments de les irregularitat de la cessió , la nul·la consulta al barri,  i la denuncia de les aliances de civilitzacions davant les necessitats quotidianes dels espanyols.

 

El mes greu es què desprès de la prohibició per part de la Delegació del govern, fou l’autorització de la marxa per part del Tribunal Superior de Justícia de Madrid, què sense cap rubor va permetre aquesta marxa xenòfoba i racista contra el mon islàmic.

 

S’hauria de saber que aquest grup te els seus orígens el 1985 dirigit per en Blas Piñar, com a partit d’ultra dreta i continuador de Fuerza Nueva,  amb el suport econòmic inicial de personatges tant tenebrosos com Le Pen i el seu Front National francès.  La seva seu esta en el mateix domicili que La Falange, cosa que per si sola defineix la ideologia d’aquesta agrupació amb arrels totalment feixistes i de rebuig a qualsevol diferencia de pensament o sentiment.

 

Aquesta gent pot fer una manifestació, com també ho fan el dia de la Hispanidad, on es veuen tot tipus de símbols franquistes i del passat sense cap control.

 

El contrast es molt gran quan al País Basc es prohibeixen formacions politiques per no condemnar la violència, cosa que evidentment la agrupació abans esmentada tampoc fa, i es prohibeixen manifestacions de l’esquerra abertzale i actes polítics per decret llei, es clausuren diaris, i moltes mes aberracions de l’estat de dret.

 

A casa nostra en aquests moments i davant la passivitat general en Francesc Argemi compleix condemna per intentar treure una bandera espanyola d’un ajuntament sense proves, i el podrien acompanyar els joves que van cremar fotos del monarca espanyol ben aviat.

 

La diferència de tracte es molt clara i els tribunals segueixen sent hereus  dels de l’antic regim passant per alt moltes coses, i penalitzant amb rigor qualsevol fet identitari que no sigui l’oficial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.