ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA GUITARRA MAGICA

Sense categoria

Vaig assistir com cada cop que ens visita en les seves gires, com si d’un ritual religiós  és tractes al concert de Mark Knopfler.

El cert es que aquest gran music, conegut pel gran públic per la seva època com líder de la mítica banda Dire Straits, una vegada va tancar aquesta etapa va seguir la seva carrera en solitari, on ja editat diversos treballs, el mes recent aquest “Kill to get crimson”, on en una línia cada cop mes intimista i personal amb aquells tocs de guitarra que l’han portat a la fama.

 

El cert es que les prop de 7000 persones que varem assistir al Palau Sant Jordi, érem els incondicionals de sempre, una parròquia fidel, on els pares amb els seus fills què descobreixen aquest gran mestre es una imatge cada cop mes usual.

 

Tot i les deficiències de so inicials, Knopfler va anar desgranant els temes de la seva carrera en solitari acompanyat d’uns grans musics, com es habitual en ell, uns autèntics virtuosos en els seus instruments, entre ells dos membres mes de Dire Straits que l’acompanyen en aquesta gira.

 

No va abusar dels grans i comercials temes de Dire Straits, però no van faltar clàssics com “Romeo and Juliet” o “Sultans of Swing” entre d’altres que van elevar la temperatura del pavelló i l’agudesa dels sentits fins dalt de tot.

 

Cal destacar l’entrega del públic des del primer moment que ja sap el que va a veure, i aplaudeix cada repic de guitarra del mestre.

 

Jo personalment destaco la cançó  “Spedway at Nazareth”, un tema on la banda es va incorporant poc a poc i s’aconsegueix un clímax al final verdaderament espectacular.

 

Per finalitzar aquest concert de mes de 2 hores de durada, els bisos habituals i el mític “Local Hero”, on la carn de gallina es el mes habitual entre els assistents.

 

En resum un gran concert d’aquest gran music que frega la seixantena d’anys, i que segueix en gran forma, ja esperem el proper disc i la propera visita per tornar a gaudir-ne.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.