ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

FELIP L’ÚLTIM

El monarca espanyol avui acompanyat del repressor Pedro Sanchez es passeja per Barcelona i la reacció de la gent no pot ser altra que rebuig. S’ha de ser molt cínic per visitar els subdits que ell mateix va rebutjar el dia 3 d’octubre de fa 3 anys.

La pancarta penjada per Òmnium “Felip, l’últim” davant l’Estació de França per rebre el Monarca ha durat poc ja que els Mossos l’han retirada informant de l’ordre establerta de la prohibició de penjar pancartes per motius de seguretat establerta. Un impressionant desplegament policial de Mossos i Policia Nacional per blindar accessos a l’acte que presidia el Borbó. Moltes concentracions de rebuig a la visita per tot Barcelona incloses diferents trams de cadena humana on s’hi han vist polítics com Josep Costa Ernest Maragall, Elsa Artadi o Laura Borras.

Curiosament a la mateixa hora a Perpinyà 3 presidents inhabilitats (Puigdemont, Mas i Torra) feien una conferència conjunta per posar de manifest la repressió avalada pel Borbó i que ha portat a fer desapareixer els drets democràtics de la societat catalana.

Realment cal ser molt miserable i gaudir de molt de cinisme per visitar una zona que has rebutjat i trepitjat amb els teus discursos i fets com si tal cosa. Cal parlar del Monarca com l’hereu de Franco que va ser qui el va nomenar i per tant el respecte democràtic no es possible. Deixant de banda aquest detall important, la seva funció, si es que mai n’ha tingut alguna més enllà de ser la punta de la piramide del sistema corrupte espanyol seria fer de mediador en els conflictes entre territoris o ciutadania, cosa que com tots sabem va fer saltar pels aires fa 3 anys amb un discurs de l’ultra dreta amb la seva posició al costat dels violents i contraris a la democràcia i donant l’esquena al poble català que simplement exercia els seus drets i això va provocar les ires d’aquest personatge sense cap mena de credibilitat.

Al seu costat el líder d’un dels partits del règim i avalador del 155, contrari al diàleg més elemental i si apuntat a la revenja contra els nostres líders polítics i ciutadania en general amb l’excusa de la justíca, no pot rebre altra resposta que el rebuig a la seva presència per molt que la vulguin amagar.

Per altra banda la participació a les cadenes humanes de rebuig d’alguns líders polítics catalans que alhora reclamen diàleg amb els partits del règim del 78 que avalen la repressió i participen donant més legitimitat de les cambres espanyoles amb total impunitat sense haver-se plantejat mai que per dignitat i coherència hauria de ser una etapa passada, es un altre exercici de cinisme que malauradament ja estem acostumats.

Felip l’Últim ha estat retirat per retallar un cop més la llibertat d’expressió en un Estat sense drets democràtics i amb una policia com a botxí del règim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.