EL SECTARISME A LES ESCOLES

Aquest pla pilot per portar la religió islàmica a les escoles catalanes, es un nou pas en una societat cada cop menys humanista i més disposada a fer passar bou per bestia grossa.

De fet ara veiem les preinscripcions escolars on posava per escollir religió, 4 diferents quan en realitat nomes era una mena de coartada per protegir l’única que es donava fins ara, que era aquella oficial per imposició del règim, la catòlica curiosament en un Estat que es defineix com a laic. Des d’aquest punt de vista no hi ha dubte que seria coherent el pla pilot.

De totes maneres anant al fons de la qüestió una societat mínimament lliure, amb un pensament obert, uns valors universals que tota societat podria compartir, i una cultura cada cop més arrelada i consistent no hauria de barrejar tot això amb creences o sentiments que han estat utilitzats per atemorir i controlar la societat com una eina més del sistema.

Crec que a les escoles el nostre futur te que aprendre i sortir enriquit amb matèries troncals, com les llengües, les matemàtiques o les ciències posem el cas i també reforçat amb uns valors que no siguin ideològic i si humans, com la solidaritat o la pau per posar dos exemples. El sistema no pot posar al costa d’aquestes eines fonamentals pel desenvolupament del cervell humà unes creences sense cap base i que al llarg dels segles han estat utilitzades per controlar la societat mentalment i físicament quan el poder ha estat al seu costat. Han arribat a oficialitzar uns actes i idees que de cap manera son naturals a la persona o que en qualsevol cas en una part, precisament la dels valors no necessiten de cap embolcall fantasios per ser reforçades.

La meva proposta aniria en sentit contrari, separar les religions de les escoles, i portar-les a un àmbit privat, del que no havien d’haver sortit mai. La persona no pot basar la seva vida en pors, temences infundades al llarg del segles i guardades per unes persones que com s’ha demostrat en una bona part han anat en sentit contrari i han estat protegits tot i les seves atrocitats.

Anem enrera, també en aquest aspecte, i no ens atrevim a estimular la llibertat de la persona i no donar privilegis a qui no se’ls mereix. Una societat avança quan es basa en la cultura, la ciència, els valors i la ment lliure i no amb sers extra planetaris que ja tenen les respostes per nosaltres.

Es portar el sectarisme a les escoles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*