ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LES GARANTÍES JURIDIQUES

La portaveu del PSC, Eva Granados, demana que el confinament del Segrià es faci amb totes les garanties jurídiques, i ho diu després que ahir un Jutjat de Lleida deixes sense efecte l’ordre de Confinament de la Generalitat per Lleida.

Amb el seu cinisme habitual ofereix suport al Govern per prendre les mesures que sigui, encara que sempre amb el temps i amb la forma i instant a no generar més problemes. Ha criticat al Govern català dient que no ha estat a l’alçada demanant que es mobilitzi tots els recursos per reconstruir l’economia del país amb l’exemple del encara sense substitut secretari de Salut Pública. Per acabar diu que nosaltres ens posem la mascareta però el Govern ha de governar.

La mesquinesa de Granados ja la coneixem, però en aquest cas el seu espirit colonial la porta pel pedregar. La Generalitat encertadament o no ha actuat a Lleida amb unes mesures concretes que amb el seguiment han anat endurint, te les competències per fer-ho, ja que no hi ha Estat d’alarma i per tant no han estat manllevades les mateixes pel Govern de Sanchez, però ves per on un Jutjat ens diu el contrari i amenaça, cosa que ja sabem fan molt bé si es tracta de Catalunya. Li ha faltat temps a Granados per criticar i posar-se del costat del Jutjat encara que la seva recomanació fos que ens tiressim del pont avall i demana una sèrie de coses que ja hem vist que a nivell estatal ells no han complert.

Per altra banda la Generalitat, un cop més veu com les seves competències son paper mullat i un simple jutjat les pot esborrar. Es el que te fer veure que es te un determinat poder, quan realment es nul i qualsevol organisme al servei de l’Estat pot passar per davant. Es un punt que els nostres partits han permés i que ha degradat les institucions fins al punt on ens trobem.

Aquí personatges com Granados poden treure suc i atacar sense pietat un Govern que també amb els seus encerts i errades en definitiva ha seguit al peu de la lletra el que a la Meseta anava dictant ho critiques o no. Es allò de cornut i pagar el beure.

Una cosa li dono la raó, que amb la pandèmia hem comprovat el limitat nivell dels nostres polítics , tant els d’allà com els d’aquí.

Ara la vida de la gent depén de les garantíes juridiques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.