ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

10 ANYS DEL TRENCAMENT

Avui fa 10 anys d’aquella manifestació convocada per Òmnium contra la sentència del Tribunal Suprem a l’Estatut de Catalunya i que va girar per la reivindicació de la Independència de Catalunya.

Efectivament, desprès de les retallades vergonyoses a les cambres espanyoles d’un text aprovat al Parlament de Catalunya per una majoria aplastant, d’un Referèndum avalat per la ciutadania pel que havia quedat de la llei, el 2010 el Tribunal inquisidor espanyol va retallar encara més el poc que quedava de valor en peu del text, inclosos articles que en altres Estatut erer perfectament legals i a Catalunya no. En definitiva el trencament de la base de la democràcia, desautoritzar el vot de la societat catalana i posar la burla com a sistema.

Aquella manifestació va ser el començament d’un nou paradigma que va fer veure molta gent que l’entesa Catalunya i Espanya era impossible i la independència la única solució viable. Un procés que encara dura i que pel mig s’ha emportat moltes coses i que no tinc dubtes que finalment acabarà materialitzant la sortida d’un nou Estat d’Europa encara que Espanya i la seva nul·la democràcia no ho posaran fàcil.

De fet i parlant d’aquells que representen el Règim del 78 i la burla macabra de l’Estatut, el socialisme representat per José Zaragoza veiem el nivell miserable en que avui encara vivim i on un tuit del mateix on denuncia la falta de recursos per les residències, la manca de recursos per l’atenció primària, el nul efecte del rastreig de positius i l’abandonament dels metges acompanyat amb una foto antiga de la Consellera Verges aguantant una estelada.

Aquest es el nivell mesquí i sense cap tipus d’ètica que encara que finalment ha esborrat el mateix, reflecteix el tarannà i les oportunitats per relacionar tot el que es negatiu o creuen que es negatiu amb l’independentisme sigui veritat o no. Un tuit com deia miserable, no menys que altres que aquest personatge ja ens ha ofert però que suposo resumeix tot allò que no voldriem en una República Catalana on l’Estat de dret i sobretot els drets de la ciutadania i els valors haurien de ser la base d’una democràcia forta i on evidentment representants com aquests no poden representar a ningú.

10 anys del trencament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.