AJUTS I ESTAT DE DRET

No hi ha dubte que la presència del President Puigdemont a l’Eurocambra entre altres coses ha de servir per denúnciar aquesta farsa en la que s’ha convertit aquesta Unió Europea.

Avui s’enceta la presidència alemanya del segon semestre de l’any a l’Eurocambra i davant Merkel, el President ha demanat que la Unió ha de fer respectar l’Estat de dret a tots els Estats com Espanya i acabar amb la persecució d’idees i empresonaments de dissidents polítics. Ho ha exigit a la Unió i ho ha relacionat amb els ajuts per la crisi econòmica que haurien també d’evitar que siguin aliens a la crisi de drets i llibertats.

Crec que ja va sent hora que Diputats valents posin el dit a la nafra d’una institució creada pel sistema simplement per protegir-lo i mostrant la seva inutilitat per no exigir a tots els seus membres els valors fonamentals de la mateixa, com es el respecte als drets humans i que sigui un espai de llibertat i drets civils per les persones que no puguin ser esborrats sense rubor. Tots hem escoltat critiques a Turquia, a la Xina o a règims dictatorials llunyans, però sembla que dins les pròpies fronteres els ulls cecs con la consigna i haurien de ser vistos encara amb més visió. Espanya es un dels casos on l’Estat de dret es més feble, on la democràcia es més curta i on els abusos son com els denunciats en altres llocs del planeta amb l’exemple clar de Catalunya.

Una visió seriosa dels drets dels ciutadans europeus en aquest espai hauria de servir també per ser condició per possibles ajuts i si no son capaços de poder intervenir amb violacions flagrants com l’espanyola no hi ha dubte que no ens serveix de res.

Cal donar exemple i poder vigilar aquests valors fonamentals en tots els Estats membres i aplicar sancions en cas de no complir amb els mateixos com qualsevol entitat. No hauria de ser un espai més del sistema i del capital, sinó un vertader espai pel ciutadà, cosa que com hem vist malauradament amb el conegut “afer intern” de Catalunya no es així. Es un afer d’un territori europeu i d’uns ciutadans amb els mateixos drets que la resta i per tant l’afer hauria de ser totalment extern.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*