ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA PERVERSIÓ DELS POLÍTICS

Ens hem acostumat malauradament ha escoltar coses dels nostres representants polítics que serien motiu suficient precisament per no poder representar cap societat en un sistema democràtic normal.

Avui llegeixo una entrevista a Idoia Mendia, la candidata del PSE a les eleccions bàsques i ens deixa anar “El PSE és la garantia que al País Basc no seguirà el camí de Catalunya”. Crec que la frase apart de ser antidemocratica es una d’aquelles consignes que la societat sembla acceptar i per suposat el sistema valida com el més normal.

Realment que ens vol dir la dirigent socialista i la persona que vol representar a tota la societat basca si es escollida, ens diu que impediran que si en el suposit que com a Catalunya una part molt important de la societat volgués decidir el seu futur lliurement i apostes per la independència sempre de manera pacífica i pel mitjà de les urnes ho impediria com sigui.

Aquest es el tarannà democràtic de la candidata. En una democràcia normal els representants del poble tenen l’obligació de representar-lo i escoltar-lo sobretot per actuar amb conseqüència i canalitzar aquesta veu pels conductes que ens hem dotat. La proposta pot ser la que sigui però si una part significativa la posa damunt la taula, mai ha de ser rebutjada i silenciada ja que això es diu feixisme i simplement ens diu que el sistema admet nomes una sèrie d’idees que ja li convenen i les que no son del seu gust son eliminades i combatudes com hem vist a Catalunya amb tota la repressió i violència d’una Dictadura normal i deixant sense resposta a una gran part de la societat victima del seu propi sistema que en definitiva simplement es una excusa pel control de la mateixa amb una capa de vernís per dissimular els forats corcats de la fusta.

Això ha convertit el sistema les democràcies en molts llocs, allò de la sobirania rau en el poble ha quedat guardat en un calaix amb benefici de les el·lits que controlen el mateix per damunt de la societat i mitjançant un poder executiu que com titelles fa la seva funció estètica sense res més que oferir.

El sistema es nociu, per qualsevol societat que es vulgui dir així i sobretot per qualsevol societat que vulgui dirigir el seu destí sense el llast del feixisme vestit de democràcia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.