EL TERCER GRAU

Finalment els presos polítics tindran el tercer grau, si el Tribunal Suprem no ho impedeix, i alguns cinicament vendran això com una concessió o fins hi tot un regal.

Cal dir clarament que senzillament segueixen la normativa i el reglament penitenciari com qualsevol altra, i per tant de regal res, i de gràcies cap. Ens hem acostumat massa a donar les gràcies per coses que veritablement ja ens tocavem i ara segurament interessadament no serà una excepció. Alguns ho utilitzaran pels seus pactes polítics, altres per treure pit, donat que la idea de la República els queda lluny, i altres per dir que son privilegis novament a Catalunya.

Cinisme en tots els casos. La veritat es que mai haurien d’haver entrar rera les reixes per uns crims inventats i que a sobre no van fer, cosa que dona un toc exòtic a la història. De fet son a la presó per intentar dur a terme una República que mai van arribar a intentar materialitzar, ni sembla que en tenien intenció com vam veure. Per tant una doble farsa que ara després de més de 2 anys a la presó i si finalment la justícia espanyola no ho impedeix serà molt més lleugera amb un règim de semillibertat.

Això no ens hauria de distreure del vertader objectiu, que es exigir la materialització del mandat de l’1 d’octubre i no utilitzar precisament aquest per aturar qualsevol proposta per anar endavant o per encobrir les vertaderes lluites polítiques autonòmiques esclar.

Alegria immensa per aquest pas endavant dels nostres presos polítics, però sent conscient que la lluita continua i els partits han de ser una peça clau per arribar al final, per tant exigència màxima. El que sembla un aclariment de l’espai convergent crec es positiu, i el PDCAT pot ser la propera Unió amb una desaparició per defensar un projecte antic i fora de context que nomes pot estar al servei dels mateixos que van aplicar el 155 i d’una realitat que ha tingut el mèrit de emportar-se per davant molta part del Règim del 78 instaurat a Catalunya.

El tercer grau ha de ser un pas, i el vertader homenatge dels partits hauria de ser el retorn a la unitat i l’objectiu final aquest cop de veritat i sense enganys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*