ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA RODA DEL REFERÈNDUM

A la sessió de Control al nostre Parlament, el President Torra ha proposat fer un nou referèndum, afirmant que ell es aquí i sobretot amb missatge cap a repúblicans i cupaires, ha preguntat si també hi és tota la cambra.

Es força clar que els partits independentistes estan en hores baixes, i la pròximitat electoral encara aguditza aquesta crisi de lideratges i sobretot de projecte. Tornar a proposar un referèndum com a gran solució i pas endavant vol dir diverses coses:

Si hem escoltat mil i un cops el mandat de l’1 d’octubre, perquè cal un nou referèndum que el deixaria sense efecte.

Si el primer va seguir amb la reacció de l’Estat que tots coneixem, que fa pensar que ara no seguiria el mateix camí, ja que per la part espanyola res ha canviat.

Pel que fa al poble, com ens hauriem de prendre aquesta convocatòria, si en la primera el Govern i els partits que li donaven suport no va ser capaç d’obeir les propies lleis del Parlament, respectar el resultat del referèdum i quan es va decidir a fer-ho per la porta del darrera no el va aplicar. Crec que la resposta es com una presa de pel intolerable.

Suposant que fos un pla ben organitzat sabem que hi ha una part, la d’esquerra que juga amb el diàleg i ha renunciat a cap tipus d’unilateralitat, alhora els cupaires continuen desapareguts i per tant no hi hauria suports a la proposta.

Un cop acceptat la rendició en forma de 155, deixar que els tribunals espanyol triin o vetin el President de la Generalitat i els propis diputats, que la repressió sigui igual o més ferotge que mai, i que els partits simplement busquen el seu propi benefici dins l’àmbit autonòmic no ens podem creure cap tipus de desobediència. De fet Espanya ja ha dit mil i un cops que no reconeix el dret a l’autodeterminació i menys el català i que un referèndum es il·legal, per tant per aquesta via es una via morta.

En conclusió veig un insult a la ciutadania fer propostes com aquestes sense cap sentit i que saben perfetament que no compliran per una part i que si ho fessin estarien legitimant que les lleis aprovades pel Parlament i el referèndum de l’1 d’octubre efectivament eren una farsa.

La roda del hamster ara pot ser la roda del referèndum.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.