ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL MISTERI DEL MOBILE

La cancel•lació de l’esdeveniment ha provocat moltes reaccions contraposades, però la realitat es que la versió oficial no s’aguanta per enlloc.

Efectivament l’excusa del Coronavirus amb la llista de baixes de grans empreses han donat finalment l’estocada mortal al certamen per aquest any. De totes maneres veiem com des de Catalunya els mitjans posen l’accent amb les pèrdues econòmiques per la ciutat que això suposa, especialment alguns sectors com Hotels, restauració, transport i altres col•lectius, valorats en uns 500 milions d’euros i des de Madrid sembla s’acusa l’independentisme d’aquesta situació de pànic i la falta de bona gestió per dur-ho a bon port amb l’interes de Madrid de fons com ja sabem.
De fet podrien haver dues grans motivacions:

La primera, te a veure amb l’estupidesa humana, i un virus de la por sense fonament. Les autoritats sanitàries han dit per activa i per passiva que no hi ha cap perill, i no hi ha un sol cas del mateix en el nostre territori, per tant no sembla que hi hagi cap problema. Això, es reforça amb altres grans certàmens amb multitud d’empreses a nivell global que es fan i es faran amb normalitat, com Amsterdam en aquests moments o la propera Fira Arco a Madrid o de l’Automòbil a Ginebra, amb un exemple de l’esperpèntic de la decisió.

La segona, segurament es la meva paranoia, però hi ha motius per creure que no es gens descartable. La intervenció per darrera de la diplomàcia espanyola amb empreses claus del sector per desviar la informació veraç i influir amb els resultats finals de negativa de presència a la Fira Catalana. Alguns podeu dir que seria tirar pedres contra el propi terrat i jugar amb l’economia matusserament. Ho hem vist amb el Corredor Mediterrani per exemple on la principal trava es Espanya encara que es perjudiqui, amb l’incentiu de fugida d’empreses en ple procés sense importar les conseqüències, amb l’incompliment amb inversions claus ja crònic que ha perjudicat l’economia catalana o el fre a l’expansió de l’Aeroport del Prat per exemple que ha evitat segurament la instal.lació de grans projectes en benefici de Madrid.

Per tant amb aquests exemples i molts més que en trobariem veiem com no els importa gaire perjudicar l’economia espanyola en global si es fa amb la catalana i serveix d’arguments per atacar l’independentisme i Catalunya en general.

De fet que podem esperar d’un Estat que mai ha explicat la seva gestió amb el principal culpable dels atemptats islamistes a Barcelona, i parlem del cost de vides humanes o com va usar la violència contra la població per evitar el vot de la societat catalana sense rubor.
Una paranoia, però amb fonaments.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.