ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

SEIENTS 853 I 854

Ahir va ser un bon dia per la causa catalana i per la democràcia en general, veure ocupant els seus llocs al President Puigdemont i el conseller Comin com pertoca, es un motiu de normalitat davant la barbàrie i la intolerància.

Es demostra que des de l’Exili evidentment amb una justícia apart del poder polític i amb totes les mancances que es vulguin com a sistema però uns espais democràtics a anys llum de la deriva espanyola. El President ahir va poder visualitzar com tot el joc brut i amenaces d’un Estat autoritari alguns cops no es suficient contra la normalitat democràtica, i on el tot s’hi val no es vigent.

La seva reclamació de la no presència d’Oriol Junqueras també es efectiva pel mateix i no hi ha dubte que l’Eurocambra te un deute i un repte a resoldre per salvaguardar els drets individual i col•lectius de la mateixa Unió i alhora per si algú en tenia algun dubte rebel•la que escollir presó i confiança amb el sistema espanyol era ingenu i una mala sortida com s’ha demostrat.

La nostra causa com a mínim fins que es resolgui el suplicatori serà present en l’alta instància europea i alhora també ajudarà les reaccions d’uns eurodiputats espanyols que viuen en el seu món autoritari i cecs d’odi ultra nacionalista, com vam poder veure amb els diputats de VOX per exemple intentant encara no se sap el que, o les declaracions del portaveu de Ciudadanos que finalment va haver d’admetre que la immunitat hauria de traspassar la frontera dels Pirineus si es que l’Estat espanyol forma part de la Unió Europea, més enllà d’una bogeria judicial espanyola, una separació de poders nul•la i un nul respecte per la ciutadania i la justícia. De fet amb el nomenament de la passada Ministra de Justícia com a Fiscal General ja veiem com la separació política i judicial segueix sent inexistent i mostra el tipus de sistema corrupte que parlem, on ara també Podemos avalarà amb el seu vot i demostrant que poca cosa hi ha per fer.

Deixant de banda l’errada monumental de no respectar la llei i els resultats del referèndum d’autodeterminació fins al final, cosa que ens van fer perdre la gran oportunitat, ara des de l’exili s’ha trobat l’espai per poder seguir posant la causa catalana en el focus principal i lluitar contra la persecució espanyola.

Son els seients 853 i 854 i que més aviat que tard hauria de ser un més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.