ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA REACCIÓ DEL CINISME

Escoltant ahir la reacció de la direcció d’Esquerra davant el segrest confirmat per part de l’Estat espanyol a Oriol Junqueras, vaig veure clar que tot en la seva mesura forma part del mateix marc mental.

Efectivament, ens van parlar d’un brexit judicial, una comparativa trobo encertada, ja que la concepció d’Espanya no passa per obeir judicialment la Unió Europea quan les seves resolucions li son contraries, però posar com a protagonista a la dreta i ultra dreta espanyola com a responsable de tot i per tot exculpant el socialisme espanyol i l’esquerra de l’Estat ja es una presa de pel intolerable.

Tot sembla predestinat a una mesa de diàleg on l’interlocutor ha segrestat el lideratge del seu davant i on la repressió judicial, institucional es ferotge amb un nul respecte a la societat, la democràcia i qualsevol cosa que intenti anar en contra d’aquestes actuacions. Una taula on el dret a l’autodeterminació ja ha estat negat, on la situació dels presos amb la coartada judicial per la nul•la separació de poders estatal no variarà i on la repressió contra la voluntat popular serà i es el pa de cada dia, es a dir una taula sense sentit.

No constatar que el PSOE es un element més del règim del 78, col•laborador necessari i sense pudor d’aquest tuf d’antic règim que mai ha abandonat Espanya i d’aquesta comèdia de transició per en realitat seguir mantenint el mateix concepte centralista, imperialista i violent de l’Estat, es senzillament un cinisme de grans proporcions, al seu costat com a blanquejador un Podemos que com hem vist pot acceptar vots a Barcelona de la dreta casposa de Valls abans de buscar a les teoriques esquerres, però en canvi a l’Estat demana els suports de les esquerres com alternativa a la barbàrie de l’altra costat.

El PSOE del 155 no es millor que el bloc de la dreta, però el seu cinisme es superior, veure com dirigents preguntats per la decisió del Suprem d’ahir, sortien amb la cantarella que s’han d’acceptar les resolucions judicials, es veu que no totes caldria afegir i amb l’estructura estatal al seu favor es fer trampa i voler enganyar.

La reacció d’Esquerra deixant en res ràpidament el que 24 hores abans havia dit la portaveu del Govern de la Generalitat en forma de garantir la presència de Junqueras a Estrasbourg es paradoxal i una broma macabra.

En definitiva, un marc mental on ens volen instal•lats i que no camina precisament cap a la culminació d’una República.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.