AIXÒ ES UN COP D’ESTAT

La decisió d’avui de la Junta Electoral Central per inhabilitar el President Torra immediatament i retirar-li l’acta de Diputat, i per postres negar el dret d’Oriol Junqueras al seu escó d’eurodiputat es senzillament un cop d’Estat.

Un dia per recordar, un Estat ancorat en un règim passat i una concepció dictatorial de la democràcia segueix embogit i avui un organ menor com la JEC s’atreveix a destituir un President escollit per un Parlament sobirà que alhora ha escollit un poble. Tot per una pancarta que reclamava drets fonamentals i que no va retirar a temps. Senzillament es un acte que defineix perfectament un Estat perillós pels drets de les persones i de la societat en general.

No ens trec responsabilitats, ja que vam permetre la destitució d’un President escollit per l’aplicació del 155 i posteriorment vam veure com finalment l’Estat escollia qui havia des ser el nou president i qui no podia ser-ho, i ara molt em temo acceptarem que un altre President sigui expulsat.

Dit això, potser ha arribat el moment de la desobediència institucional i no acatar aquesta cacidada antidemocràtica, un xoc de legitimitats que per força ha d’acabar amb una nova República o com a mínim un nou referèndum per validar-ho. A cada nou pas embogit i repressiu de l’Estat acceptat, es una invitació al següent i així evidentment no podem continuar.

Europa crec que també hauria de fer algun gest, ja que la desobediència als Tribunals Europeus no pot quedar impune. En clau interna crec que el pacte de la vergonya del PSOE amb Esquerra i la famosa taula de negociació del fum ja ha rebut els primers acords, i com veiem segueixen en la mateixa direcció d’abans, si els queda una engruna de dignitat han de votar no amb aquesta investidura i forçar així noves eleccions espanyoles, altra cosa seria una burla macabra a una societat ja prou colpejada per la repressió sense límits i uns representants incapaços de donar un pas endavant.

Caldria ara recordar als senyors de VOX, Ciudadanos, Populars, PSOE i Podem que això es un cop d’Estat, i que com a societat democràtica que som hem de dir prou amb aquesta venjança sense límit i aquests atacs sense fre per un nacionalisme caspós i miserable contra un poble que senzillament vol decidir el seu futur a les urnes.

4 pensaments sobre “AIXÒ ES UN COP D’ESTAT

 1. Dir que la JEC ha destituit Torra és pura propaganda.
  Això no és veritat i sense entendre la realitat no es pot fer res de bo, i escampant mentides el que es fa és la feina bruta al rival.
  L´organisme que inhabilita Torra és el TSJC amb la seva sentència del dia 19/12, la JEC només executa la sentència d´aquest organ judicial. La discussió rau al fet de si la JEC pot executar aquesta sentència via LOREG, i llavors no cal esperar a que sigui ferma, o si s´ha de fer en base a l´Estatut, i en aquest cas la JEC no pot executar sentència fins que aquesta no sigui ferma.
  No dic si és correcte una via o l´altre, només dic que la JEC no inhabilita ningú, sino que es limita a executar la sentència del TSJC en base a la LOREG. Aquesta és la realitat i la resta són mentides.

  Tot és mentida. On és el Tsunami? On és l´ANC? On és la revolució? On és el jovent? On són els oprimits? On és el poble unit? Tots collats-comprats per la Gene. Renoi! que no coneixeu Cataluña? Aqui manen els mateixos desde fa segles, som un pou de corrupció on es trafica amb influències de manera descarada i constant. Tothom que s´hagi mogut una miqueta amb organismes públics catalans sap que el que dic és així. No hi ha cap territori més corrupte en quant a “enchufismo” i concessió de subvencions que Catalunya.

  Si teniu els mínims contactes polítics sense dubte ho veieu tot clar desde fa temps. Si no teniu contactes i només llegiu mitjans indepes potser us han pogut enganyar.
  La veritat és que desde fa dos anys que no hi ha cap lluita per la independència. Ni un sol pas en aquesta direcció. Moltes declaracions, però ni un sol pas real. La independència és una via morta i tots ho sabem. Ja no té cap interés perquè tothom seriós i amb una miqueta d´informació de primera mà sap que no serà. El que tenim desde fa dos anys és la guerra fratricida per controlar la Generalitat. Al final tot es redueix a la batalla entre Junqueras i Puigdemont.
  Ambdós envoltats amb la estelada, ambdós mentint com els bons neo-convergents que són.

  1. Tots sabem que la baula feble del procés son els partits i que els últims 2 anys pel cap baix son de vergonya aliena, jo ho he denunciat molts cops en el meu bloc. La baralla partidista mai ha desaparegut, la unitat sempre ha estat utòpica i així dificilment es pot arribar a cap objectiu.

 2. L´organ que inhabilita Torra és el TSJC amb la seva sentència del 19/12/2019, no la JEC. La JEC el que fa és aplicar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a la resolució del recurs que va rebre contra una decisió prèvia de la Junta Electoral de Barcelona. És a dir, la JEC corregeix a la JEB fonamentant aquesta correcció en la sentència del TSJC. De fet Torra va desobeir la JEC i aquest organisme no va poder fer absolutament res perquè és un organ administratiu i no judicial.

  El punt de discusió real és si la JEC pot aplicar una sentència que encara no és ferma perquè és susceptible de recurs. Hi ha molt per discutir sobre aquest tema, però en qualsevol cas podem afirmar que dir que la JEC inhabilita i destitueix Torra és, sino fals, al menys perillosament inexacte. El TSJC ordena la inhabilitació de Torra i la JEC aplica aquesta sentència per resoldre el recurs del PP a la decisió de la Junta Electoral de Barcelona, al meu parer ultrapassant la seva capacitat. Aquesta és la veritat i és important dir-la. Parlar de cop d´estat o de que la JEC inhabilita Torra pot sonar molt indignant i per tant molt engrescador dels ànims, però si una cosa hem aprés alguns catalans de tot aquest procés és que si fonamentem la nostra estratègia i les nostres esperances en les mentides que ens diuen els polítics i que escampen els periodistes que viuen a sou dels polítics el resultat serà indefectiblement un fracàs.

  1. Segurament tot es interpretable, ara com també dius la JEC no pot fer el que ha fet ja que es un organ administratiu i excedeix les seves funcions, suposo que amb això estarem dacord.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*