ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL TSUNAMI ERA AVUI

La sentencia del TJUE reconeix la immunitat de Oriol Junqueras i això si que es la gran acció que ahir anunciava el Tsunami i que no vam veure.

Aquest terratremol jurídic ens diu que Junqueras hauria d’haver estat alliberat de la seva presó preventiva un cop escollit eurodiputat, per tant no podia ser jutjat, i en tot cas el Suprem espanyol hauria d’haver demanat suplicatori a la Cambra Europea per fer-ho.

Evidentment ens diu que la condició d’eurodiputat es per ser escollit i no pels capritxs de cada estat en forma de juraments i altres invencions. De fet aquesta senténcia també afectarà Puigdemont, Comin i Ponsatí en la seva condició d’escollits i la seva immunitat que hauria de fer la retirada de les euroordres immediatament.

Aquesta gran justícia espanyola ja ha respost per boca del Fiscal Zaragoza, un dels autors d’aquesta aberració judicial que te una sentència ferma, o sigui res de nou a l’horitzó i oides sordes d’un Estat sense cap mínim de democràcia.

Esquerra ja ha demanat la llibertat de Junqueras i nul•litat del judici i el president de l’Eurocambra també ha reclamat la llibertat del líder d’Esquerra. Per l’altre costat VOX ho considera un insult i el PP diu que ha de complir la pena diguin el que diguin.

Ja veiem com aquesta clatellada a la Justícia espanyola sembla no afecta als poders espanyols amb la seva soberbia i odi desenfrenat amb la idea de que el món està equivocat i que estan per damunt del bé i del mal. Ara Llarena també hauria d’assumir la seva part de responsabilitat i retirar les euroordres per tercer cop al haver de complir amb la seva immunitat que rebran com europarlamentaris.

Per la seva part Esquerra crec hauria d’exigir el compliment de la sentència europea al PSOE per seguir cap tipus de negociació, altra cosa seria una nova burla a la societat catalana.

Un nou reves d’una anomalia democràtica al sud d’Europa anomenada Espanya amb un nacionalisme xenòfob sense fre que d’una vegada per totes hauria de pagar el preu de la seva repressió i el nul respecte a la ciutadania catalana.

Com deia el Tsunam era avui, i els hi ha de passar per sobre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.