ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

SPAIN: SIT AND TALK

Els anuncis de Tsunami Democràtic i la seva acció al Camp Nou pel Barça-Madrid està despertant una histèria a Madrid i també en certs mitjans a Catalunya que obliden que simplement es reclama visualització de la normalitat democràtica.

Efectivament, en un últim comunicat la plataforma diu que es molt senzill la disputa normal del partit si es compleix la condició de que “Spain, sit and talk” estigui present a les grades i al terreny de joc durant el partit. Res més, cap missatge sobre la independència, ni cap reivindicació que no sigui la normalitat de demanar a un Estat que davant un problema polític de primer ordre, faci política per trobar solucions, es a dir seure i parlar.

Això que seria normal en qualsevol Estat civilitzat, es presenta com una hecatombe i unes amenaces que alguns ja comparen amb dosis de violència que nomes existeix en les ments malaltisses dels que les propaguen.

Cal dir, que la decisió d’ajornar el clàssic ja va ser una errada, ja que devien pensar que obviant el problema desapareixeria, molt a l’estil Rajoy, i evidentment no es així. En segon lloc i com es pot comprovar les accions de Tsunami democràtic s’han demostrat escrupolosament pacifiques per molt que vulguin tergiversar la realitat, poden veure l’Aeroport del Prat o els talls de frontera per exemple i més enllà d’elements que sempre aprofiten aquestes accions per fer aldarulls, no trobaran res.

Una organització que amb temps ha demanat sent conscient de la repercussió del partit als dos clubs implicats fer compatible el mateix amb aquest clam pacífic a l’Estat.
No hi ha hagut resposta de Madrid, que tampoc espero, però si que esperava del Barça que més enllà de fugir d’estudi dient que es respecta la llibertat d’expressió sense concretar, no veig quin problema hi pot haver per deixar exhibir aquest clam a la grada i perquè no amb un pancarta portada pels jugadors al començar el partit.

Una reclamació de democràcia bàsica sense ideològica concreta d’un club que defensa aquests valors, que qualsevol hauria de defensar més enllà de la seva posició en el conflicte.

Spain, sit and talk

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.