EL CINISME BORBÒNIC

Avui una nova prova del cinisme de l’Estat vers Catalunya hi serà amb la visíta del monarca espanyol desprès del seu comportament irresponsable i posicionament en blanc i negre contra Catalunya.

Efectivament, per la porta de darrere ja no ha pogut anar a Girona on tocava l’entrega de premis, que suposo dona per perduda i va a Barcelona mig amagat, a les afores en el Palau de Congressos i amb un gran dispositiu de seguretat per aturar les protestes ciutadanes que segur li arribaran per la seva presència. Crec que qualsevol persona minimament intel·ligent el faria reflexionar tot això i en treuria alguna conclusió, encara que no en tinc massa esperances.

Aquest puntal de la farsa de la transició en forma d’herència del Dictador i un anacronisme en el segle que vivim ha perdut apart qualsevol consideració des de Catalunya si es que en tenia alguna, pel seu posicionament al costat dels “a por ellos” en el procés que viu Catalunya. La seva validació a la violència policial contra la gent i el seu discurs el 3 d’octubre on en el seu suposat reialme va apostar per una part i anar contra un altre perdent qualsevol neutralitat institucional, que se suposa es el seu paper. Va anar contra la democràcia sense rubor i encara esperem alguna paraula sobre els ferits del dia 1 d’octubre o la repressió que vivim.

Es un cap de l’Estat de part i això l’invalida pel seu càrrec. De totes maneres aquesta institució caduca hereva del franquisme tant li fa, mai va ser votat, ja que com diuen alguns anava amb el pack de la Constitució i ara potser pretén que la societat catalana no el consideri en una gran majoria un dirigent a censurar per l’odi demostrat en la seva gestió, seguint les passes de l’Estat, com vam veure fa quatre dies amb Pedro Sanchez visitant un policia ferit durant els aldarulls i oblidant tota la resta de ferits. Aquest es el missatge, i avui el seu acte hauria de fracassar per la pressió popular i que anoti bé que a Catalunya no se’l vol per dignitat i per autodefensa davant aquestes remores que mai han cregut en els valors democràtics i si amb el joc del reialme i els vassalls per damunt de tot.

Es el cinimsm borbònic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*