ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

RES CANVIARIA

El president espanyol ens anuncia que en el Consell de Ministres s’aprovarà un decret per lluitar contra la República digital catalana i conjuntament amb el TC veiem com un rere l’altre es van vetant les iniciatives del Parlament que cada cop sembla ser més inútil.

De totes maneres ens diu també una cosa clau, que si en un moment donat a la societat catalana hi ha més independentistes que no independentistes per ell no canviaria res. Alhora i per part del Conseller Buch ens en diu un altra per reflexionar “el problema no soc jo, no s’ha donat un projecte polític després de les sentències”

Son dues reflexions que ens donen arguments per veure la situació real, per part del president espanyol no l’interessa la majoria de la societat catalana ja que el que compte nomes es la seva opinió amb el suport de la llei. La població res te a dir, en una democràcia low cost i un President que mostra un tarannà digne d’altres règims. Crec que en un Estat i democràcia moderna els representants polítics tenen com obligació escoltar la ciutadania i actuar en conseqüència, si cal canviant lleis establertes, però sempre amb la societat com a motor principal.

De totes maneres, això també deixa en paper mullat aquella falsedat elecció rere elecció que nomes sou un 49% i amb això no n’hi ha prou, quan en realitat podriem ser un 55, un 60 o un 90 que la qüestió seria la mateixa i tampoc valdria. Espero ningú caigui més en aquest engany.

A l’altre costat en Buch aquest cop te raó quan diu que el problema es de nul projecte polític i resposta davant la sentència, la trista realitat es aquesta i d’aqui deriven molts dels fets que passen als nostres carrers. De totes maneres això no li treu la seva nefasta gestió amb unes forces policials que han actuat amb una violència i prepotència fora de lloc provocant molts dels aldarull que hem vist els últims dies, i això mereix la destitució que fruit d’aquesta inactivitat política encara no s’ha produït.

Com podem comprovar, ni per part espanyola ni per part catalana pel que fa als respectius executius res fa pensar que hi haurà canvis imminents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.