ESTAT TORTURADOR

La Fiscalia ha demanat una vista per revisar la prorroga de la presó preventiva dels Jordis, que el proper dia 16 al fer dos anys acaba el termini legal que es pot prorrogar 2 anys més si així ho decideixen la judicatura espanyola.

De fet la Fiscalia diu que es un tràmit necessari, ja que si no hi ha sentència abans del 16, els Jordis haurien de ser posats en llibertat ja que no hi ha principi acusatori. Aquesta vista es podria fer per videoconferència i no caldria el seu trasllat a Madrid.

Es una aberració de grans proporcions, aquest malson no te cap altre nom que tortura i a l’alçada d’un Estat intolerant, venjatiu i podrit en totes les seves estructures que segueixen aferrades a alló que anomenaven “los principios del movimiento”. El seu odi sense fronteres deixa al marge el patiment d’aquestes persones i concretament dels Jordis, que recordo en el seu moment presidents de dues entitats civils, sense cap prova de violència contra ells, i amb unes imatges dels fets davant la Conselleria d’Economia on en tot moment van vetllar per la no violència i pel diàleg amb els ocupants a l’interior. Cap fet, cap paraula els pot acostar a cap manera violenta. Les mentides dels testimonis al Judici farsa han passat per sobre de les imatges reals que no han volgut visionar quan tocava per no deixar en evidència una vergonya judicial sense cap garantia.

Dos homes de pau, condemnats per les seves conviccions, això s’en diu presos polítics arreu del món, i no en tenen prou amb dos anys entre reixes sense condemna que ara per les deliberacions finals dels jutges i la seva sentència poder ser duplicats sense miraments i mostrant un cop més com la nul•la separació de poders amb filtracions que van en totes direccions dona un cop més a la inexistent democràcia espanyola.

Ho tornarem a fer, deia en Jordi Cuixart, i es cert , no hi ha altre camí. La revenja d’aquell que es creu guanyador i que el seu tarannà el fa creure que amb la repressió, la presó pels nostres liders i el maltracte a tot un territori, el problema desapareixerà. Una greu errada equiparable a la que les forces independentistes han comés al no complir les mateixes lleis que van aprovar al Parlament i no fer efectiva la República quan tocava.

Alguns parlen encara de diàleg, però amb un Estat torturador això no es possible i ho saben perfectament. Les seves lleis ja no poden ser les nostres ni les de qualsevol democrata i persones amb un mínim de humanitat, la desobediència pacífica es el camí i no hi ha dreceres possibles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*