UNA REFERÈNCIA: HONG KONG

Molt s’ha parlat del procés català fins ara i sobretot del fets dels últims 2 anys on la repressió i la retallada de drets va en augment i no sembla tenir aturador davant la paralisi catalana.

Si mirem al món i sempre salvant les distàncies i el context podem trobar llocs amb problemàtiques similars a estudiar, un podría ser Hong Kong i la seva lluita contra la repressió xinesa. Aquesta revolució dels paraigues com se l’anomena ens podría donar moltes claus del nostre futur.

Primer deixar clar que hi ha límits a la dictadura xinesa que dins la Unió Europea semblen inviables a pesar de tot per l’Estat espanyol, no veig els tancs esclafant fent a una plaça pública com a Tian an Meng, però els nivells de control de la societat, la represssió sense mesura amb unes forces de l’ordre aliades del sistema i contra la població, i una societat en definitiva totalment que nomes ha de servir per treballar pel sistema i seguir les seves instruccions sense dret a replica podrien ser dues gotes bessones.

Aquesta lluita pacífica, excepte en alguns casos suposo inevitables creant el caos dins la ciutat i perseverant en el temps amb manifestacions continues, son un caldo de cultiu que Catalunya potser hauria d’estudiar. La gent hauria de trencar les cotilles dels seus partits porucs o interessats i agafar el total protagonisme disposada a tot per capgirar la situació, això requereix un compromís total difícil d’aconseguir i alliberar la ment de partits i representants assumint el protagonisme en primera persona.

Davant un Estat com l’espanyol es evident que no hi haurà diàleg i que les retallades aniran en augment sense mesura, els actes simbòlics han de quedar enrere deixant pas a actes efectius que siguin un problema pel mateix Estat i un foc d’atenció internacional, cosa que ara ja no som.

Segur que es un canvi de paradigma, però ens hem de preguntar fins on estem disposats a arribar per defensar els nostres drets i tindrem la solució. Un Estat colonialista com Espanya nomes se’l pot vèncer des de dins i sent realment un problema sense fre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*