LA MENTALITAT DEL SUBMÍS

La polèmica pel retuit de la que va ser Presidenta del Parlament Núria de Gispert que relaciona l’exportació de porcs de Catalunya amb la marxa a nous càrrecs de Girauta a Toledo, Arrimadas a Madrid, Millo a Andalusia i Dolors Montserrat a UE, ha destapat les misèries dels nostres partits i mitjans amb una mentalitat colonial que fa fredat.

Primer de tot cal dir que com a càrrec públic i d’aquesta rellevància cal ser prudent i mirar molt les formes alhora de fer declaracions o públicar a les xarxes i en aquest cas la relliscada pot ser una evidència.

Dit això, les reaccions de cinisme de la caverna i dels partits dels personatges implicats com el PSC demanant la retirada de la Creu de Sant Jordi o les acusacions de supremacisme i mil i un insults de menyspreu a l’expresidenta han estat a l’ordre del dia. Res de nou. El preocupant es la reacció dels mitjans catalans, opinadors i partits catalans seguint el fil i criticant sense límit el mateix obviant una part molt important, que es que aquests mateixos personatges protagonistes del tuit ens han insultat sistemàticament en les seves activitats, han faltat i vexat a la societat catalana reiteradament com a forma d’exercir els seus càrrecs. Escoltar Girauta dient nazis als independentistes es normal, escoltar Arrimadas mentint i menyspreant sense complexos al President de la Generalitat en seu parlamentària i als partits independentistes es normal, o el Virrei Millo validant l’actuació salvatge de les forces policials contra la població catalana el dia 1 d’octubre per posar un exemple també deu ser normal, i crec que no tant sols no ho es, sinó que els desqualifica com a persones i per representar ningú.

Aquesta impunitat en l’insult i el menyspreu d’aquests personatges no es correspon amb el nivell de reacció dels nostres representants cosa que ara si hem vist. Ahir escoltavem Sergi Sabrià per part d’Esquerra dient que era censurable el tuit i que no ajudava a l’oferiment de mà a tothom. Cal dir que la mà estesa esta molt bé, però el que reiteradament escup la mateixa difícilment serà una amistat en el present o futur.

De fet, extrapolant, es com la petició de referèndum pactat indefinida que a més amb els resultats electorals ara al no ser necessàris es més impossible que mai, un engany o el nou full de ruta de l’ANC on si en les properes eleccions al Parlament l’independentisme supera el 50% es farà una DUI, sense explicar que els mateixos partits no ho tenen en el seu pensament.

Aquesta mentalitat de submissió crec es significativa i decebedora un cop més per la dignitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*