ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA MOCIÓ DEL CINISME

La moció presentada ahir pel PSC en el Parlament en forma de Moció de Censura al Govern català va guanyar finalment, però va viciada d’origen i això ho sap tothom que no vulgui enganyar a la societat catalana.

De fet, els socialistes han demostrat molta mesquinesa per presentar aquesta moció amb les cartes marcades. En democràcia evidentment es legitim presentar-la i no seré jo qui defensi la nul·la gestió del Govern català fins al dia d’avui i la seva acceptació de la perdua de la sobirania del nostre Parlament. Això es una cosa i l’altra es reconèixer una votació tant transcendental en una legislatura saben que 5 diputats (Puigdemont,Comin,Rull,Turull i Sanchez) per ordre del Jutge Llarena no poden exercir com a tals i no poden delegar el vot, alterant la clara aritmetica parlamentaria que la ciutadania va decidir amb el seu vot.

El resultat normal, comptant l’abstenció de la CUP hauria estat el rebuig de la moció per 66-65 i per tant trobo encertat no fer cas de la mateixa.

El problema rau amb l’acceptació de la farsa espanyola que ha manipulat el Parlament i ha violat la seva sobirania tant com ha volgut sense cap resposta del nostre Govern i els partits que li donen suport. Han permés que el President de Catalunya el trii i validi el Jutge Llarena i també que dicti qui pot ser parlamentari i qui perd aquests drets entre moltes altres coses. Això ha permés que s’arribes a situacions esperpèntiques com les d’avui amb la part tant alta de responsabilitat dels nostres representants i la falta de respecte a la ciutadania i a la institució, de fet una seu que s’ha vist embrutada repetidament per les actituds dels líders de Ciudadanos que un cop i un altra han saltat les normes de convivència i respecte mínimes amb actituds inciviques i de “quinquis” de baixa estopa, que no ha provocat la resposta de la Mesa del Parlament per acabar amb elles.

La moció del cinisme, no crec que tingui més recorregut del que ha tingut, però el Govern segueix amb aquesta deriva del simbolisme com a programa de Govern i submissió absoluta sense fre amb les picabaralles partidistes de rerefons i això tard o d’hora hauria de provocar la moció aquest cop de la gent i aquesta si que serà valida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.