ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

RELATOR O MEDIADOR

Ahir veiem com el Govern socialista es despenjava amb un proposta d’un relator per la taula de partits que han acordat amb els representants catalans. Tot això el dia que Esquerra havia presentat la seva esmena a la totalitat dels Pressupostos i PDCat sembla ho farà divendres.

Qualsevol pas es benvingut, no hi ha dubte, però cal que entenguin que amb presos polítics i una repressió sense aturador a Catalunya, alhora que negant dia si i dia també el dret a l’autodeterminació com inexistent i un hooligan volen curar ferides o desinfectant catalans en el seu Govern no seria la millor manera d’agafar credibilitat.

Aquesta paraula pot acabar sent una nova presa de pel intolerable. Presentar un relator, com una espècie de notari que pren notes dels acords que s’arriba amb aquesta taula de negociació que ja han dit sempre dins els parametres de la Constitució i negant com deia el problema real de Catalunya, res te a veure amb un mediador internacional, experts en conflictes amb la ment oberta i on no hi ha cap veto a parlar de res i si en procurar una sortida el més democràtica possible al conflicte com seria un referèndum acordat perquè els catalans decidissin amb totes les garanties la seva independència o no del Regne d’Espanya.

Seria com la nit i el dia, no volem un notari, volem algú independent que porti les dues parts a l’única solució possible, i sobretot la més democràtica i justa. Per tant no hi ha res, si hi ha molt de fum i un nou engany veient com els Pressupostos marxen senser remei. La mediació de Miquel Iceta en tot això tampoc porta bons auguris, ja sabem tots el seu trilerisme polític no te límits i va de part, de part del 155 esclar.

Aquesta proposta, si la podem anomenar així, ja ha estat criticada per tots els altres actors espanyols amb virulència, que nomes tenen una recepta, a Catalunya ni aigua, “a por ellos” permanent, deu ser la seva manera de voler acostaments i solucions.

Encara falta per veure com acabarà el tema, però caldria deixar clar que una taula entre Governs al més alt nivell i uns mediadors internacionals per pactar el referèndum català, fí de la Repressió i absolució dels presos polítics amb la fi de la presó preventiva i retorn lliure dels exiliats es l’única oferta que podria fer parlar dels Pressupostos, la resta es un nou pas d’aquest vodevil que simplement no podem acceptar.

Relator no es mediador.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.