ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL DIÀLEG PER LA GALERIA

Ahir vam viure un capítol més dels actes simbòlics que no son efectius i nomes serveixen de cara a la galeria. La reunió del President Torra i el President Sanchez va ser simplement això, una foto que ens desvirtua la paraula diàleg i alhora aprofundeix en un relat que no es correspon a la realitat.

Simplement la foto buscada per poder explicar cada part el seu relat. Per la part espanyola dient que van ser 2 reunions, que el dret a l’autodeterminació no es va parlar ja que no existeix i alhora reconeixer que hi ha un conflicte polític. Per la part catalana ens diuen que van ser 3 reunions que van parlar de tot, inclos el nostre dret a l’autodeterminació i com a gran resum conjunt el compromís de seguir les reunions al Gener.

Realment trist, si no fos que es veritat. Fer una reunió per acordar que hi haurà un altre reunió tal com ja va passar fa uns mesos en el primer encontre. Cap contingut real damunt la taula i la venda del relat que fins hi tot va incloure els colors de les flors damunt la taula que van passar del groc al vermell i la foto que va passar a ser drets i de família per no donar la sensació de reunió de Govern a Govern en igualtat i que cadascú vengues el producte com li sembli.

En el context que ens trobem de repressió, presos polítics i una legió de piolins a Barcelona per la humiliació del Consell de Ministres coincidint amb 21 de desembre, crec eren motius suficients per rebutjar la trobada. Res d’això, un diàleg sempre positiu si les dues parts el volen abordar. Si una ja et diu del dret i del reves que el tema polític no en parlaran mai, senzillament ja no hi ha diàleg i si escenificació.

Crec que l’únic diàleg que hi pot haver per la part espanyola es simplement autonòmic com en qualsevol altra comunitat i el peixet d’un nou Estatut que tots sabem com acaba. Tota la resta es un engany per la ciutadania que no es mereix aquesta burla continua del seu propi Govern.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.