ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

MANIPULACIÓ DE LA VIA ESLOVENA

Les declaracions del President Torra, sobre la via eslovena per Catalunya han aixecat polseguera i veiem com l’Estat i l’unionisme contra el dret a decidir dels Catalans format per Ciudadanos, Populars i socialistes, sumat al populisme cinic de l’alcaldesa de Barcelona Ada Colau ha posat les mans al cap indicant que es defensa la violència i han arribat a una manipulació que no te fronteres.

Efectivament, els mitjans afins al règim i els lobbys que els donen suport també han posat el seu gra de sorra amb la seva campanya contra la democràcia a Catalunya. Posar el focus amb els morts que hi va haver durant els 10 dies de guerra posterior a la declaració d’independència eslovena fruit de dos referèndums organitzats amb més del 90% de participació i més del 90% de vots favorables es fer trampa hi ho saben perfectament.

Jo també soc favorable a la via eslovena, perquè senzillament es una via democràtica i pacífica com la catalana. Ho van demanar, ho van voler acordar i davant una dictadura com el règim de Iugoslavia, van haver de consultar a la població en forma de referèndum i ho van fer dos cops amb uns resultats espectaculars a favor del si que no deixaven lloc a dubtes del camí que la ciutadania havia escollit. El Govern eslovè com no pot ser d’altra manera va obeir aquest mandat i ho va proclamar. Aquesta es la realitat i aquesta es la via que vull per Catalunya.

La manipulació arriba quan es posa el focus en la segona part, quan el règim iugoslau va enviar l’exercit a combatre contra Eslovènia per impedir la democràcia amb els resultats que tots sabem i mai buscats per la via eslovena.

El paral·lelisme es clar, aquí vam fer el referèndum sota la violència de l’Estat, cosa que a Eslovènia no va passar, i aquí patim la repressió i escoltem que si s’hagués fet efectiva la República, i pels escarafalls escoltats donem per bo que l’exercit espanyol hagués intervingut per salvaguardar la unitat sagrada com ens han recordat els “a por ellos” per damunt de la democràcia. Una imposició i uns mètodes gens qüestionats per tots aquests que han col·laborat amb aquesta coacció a la ciutadania i retallada dels seus drets.

Com deia una manipulació que ja no coneix fronteres i que torna a retratar tots aquests actors que validen la violència per un costat i ataquen la democràcia per l’altra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.