ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

DIÀLEG SENSE RENÚNCIA

El President Quim Torra, ens deia ahir al Parlament que el seu oferiment de diàleg amb el nou President espanyol no vol dir pas cap renúncia, i que no interpreti el seu si a la moció de censura com un xec en blanc.

Bé, aquest si posteriorment ha portat com hem vist un Govern on poques coses canvien, apart de l’operació mediàtica de l’esquerra progre per fer veure que la modernitat s’ha instal·lat a la Moncloa i on tot respira com també hem sentit una segona transició.

Res més lluny de la realitat. Ministres com Josep Borrell i la seva desinfecció catalana en donen fe, però no es l’únic missatge, una Ministre d’Economia andalusa amb la motxilla dels ERES, una ministra de Medi Ambient amb el cas Castor en el seu currículum, un Ministre de Cultura que davant la violència salvatge policial el dia 1 d’octubre ens deia via tuit que els independentistes ja havien aconseguit prou fotos com a resum o frases com “Me cago en el puto independentista” i per posar un últim exemple el nou Ministre d’Interior, el que va ser magistrat de l’Audiència Nacional, en Grande Marlaska conegut entre d’altres afers per no impedir les tortures als joves de SEGI.

Com podem veure, la caspa per la caspa sense remei amb astronauta inclos i campanya mediàtica per rentar la seva imatge.

Davant això, una agenda per un nou finançament, recuperar lleis socials i revisar Estatut 2010 entraria al diàleg. Evidentment com ja han dit, el dret a decidir dels catalans no, la condemna a les agressions del dia del referèndum tampoc i la situació dels presos polítics que no admeten com a tals tampoc. Per cert amb la vegonya infinita, una humiliació més i escarni sense límits amb les imatges que hem pogut veure de la seva vida a l’interior de la presó.

Aquest es l’escenari, i sobre això i el discurs de fer República del Govern català ens diuen que no hi ha renúncies. Jo crec que no es compatible, de fet com podem veure tampoc sembla que sigui ara per ara el Govern dels 70 diputats, ja que un grup ja ha expressat la seva disconformitat amb aquest Govern autonòmic i de retòrica republicana sense fets.

Per tant, el mantra del diàleg sempre es positiu, però els objectius i el respecte a la ciutadania també. Tant els passos aquí com la perspectiva a Madrid no conviden a pensar que això sigui possible sense renúncies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.