ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA RODA DEL HAMSTER

Aquest qualificatiu ha estat emprat molts cops per definir un procés que moltes vegades ha semblat donar tombs sobre el mateix eix sense fi.

Ara observo amb molta gent alegria per l’arribada de Pedro Sanchez a la Moncloa. Ho entenc per fer fora als Populars, però caldria que la memòria no fos tant lleugera. Recordo quan Zapatero va obtenir la victòria i tot semblava que per art de màgia es transformava i prenia un aire de modernitat democràtica que va arribar al seu cim amb la promesa d’aprovar l’Estatut que sortis del Parlament català i aquell bon rotllo existent. Els resultats com sempre dicten sentència i no cal recordar com va acabar tot allò i com va funcionar la legislatura amb l’ase dels cops anomenat Catalunya com sempre.

Ara hauriem d’aprendre de les errades i començar a veure els primers passos, si es basem amb els rumors que hem escoltat, veiem que un personatge tant sinistre com xenofob anomenat Borrell, aquell que va comparar el President Torrà amb Le Pen, que volia fumigar als independentistes o que participava amb la Falange a les manifestacions unionistes sona com a Ministre, alhora veiem com la proposta de recuperar l’Estatut del 2010 o part podria ser una cosa a dialogar sense concreció esclar i la negativa a parlar del problema real que es el dret a l’autodeterminació i l’alliberament dels presos polítics una realitat que aviat veurem.

Davant això, alguns ens diuen que el Govern espanyol estarà controlat pels independentistes o no durarà massa, es cert, però també ho es que la visió del socialisme espanyol es aprofitar aquesta oportunitat per agafar aire de cara a una millor perspectiva en unes eleccions generals espanyoles properes i això no li permet fer cap concessió als catalans encara que sigui fum, ja que serà atacada sense pietat per la dreta ultra ara a l’oposició i ja sabem que l’anticatalanisme dona molts vots a l’Estat espanyol. Per tant no espero res que no sigui totalment inocu.

Vist això, la unilateralitat per força i tard o d’hora ha de cobrar vida un altre cop si volem culminar la República i aquest cop amb una societat disposada a defensar-lo i un Govern al seu costat. No espero cap final que no sigui en aquest context.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.