ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

TERCERA OPCIÓ SIMBÒLICA

La sorprenent decisió del Jutge Llarena de voler impedir una tercera temptativa d’investidura al Parlament, accelerant els terminis i cridant a Madrid a Forcadell, Romeva, Rull, Turull, Bassa i Rovira per dir-los de que concretament quedaran imputats pendent de judici, i si aniran a presó preventiva no hi ha dubte que ha provocat reaccions immediates.

En podríem veure diferents lectures. Primer que les forces independentistes no podien tornar a permetre deixar la tercera opció i passar un altra amb la línia dels últims 2 mesos on el Parlament ha estat governat des de Madrid amb l’acceptació d’aquest i la creixent indignació de la societat catalana.

Una investidura express de Turull avançant l’anada a Madrid del candidat ha estat la reacció. De moment amb els vots cupaires a l’aire i la critica del tripartit del 155 que ja sense caretes nomes busquen obstaculitzar qualsevol pinça democràtica que pugui seguir aquest amb la seva deriva autoritaria on han entrat ja fa temps.

De fet i davant aquesta reacció que serà venuda com de coratge i plantada a l’Estat, jo ho diria com a normalitat democràtica que no ha estat fins ara, hi trobem un acte que segurament serà estèril. Primer perquè suposant que superi el tràmit parlamentari, caldrà la seva publicació al BOE que depèn de Madrid que ja anunciat que no ho veu amb bons ulls, la presa de possessió que per data no es podrà fer el dia següent, i finalment la signatura del monarca que no es veu a l’horitzó, es a dir un president electe, però no efectiu. Si això afegim que divendres podria i tant de bo no, entrar a presó fins la data del judici i amb la seva conseqüent inhabilitació la cosa quedaria amb res, més enllà de tornar a deixar en evidència a l’Estat i el seu comportament antidemocràtic.

En definitiva un altre acte simbòlic, de fet desprès de que pràcticament se’ns ha dit que la votació de l’1 d’octubre sota les porres va ser de pa sucat amb oli, que la declaració va ser simbòlica, que les votacions del 21 D i la decisió de la gent pel que s’ha vist tampoc s’ha respectat o sigui de caràcter simbòlic, i ara una investidura que pot ser simbòlica.

Potser seria hora de passar del simbolisme a l’efectivitat. No existeixen les Repúbliques simbòliques, nomes les reals, ho dic per si algú encara no ho sabia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.