HI NO PASSA RES

Davant aquesta setmana decisiva de negociacions entre els partits independentistes, amb noms i sobretot un full de ruta per complir amb el contracte de la ciutadania en forma de República, deixant les legislatures normals per quan siguem un Estat normal, hi ha unes paraules que crec no han tingut el relleu que caldria.

Es tracte de la Ministra de Defensa espanyola, Maria Dolores de Cospedal, afirmant que l’exercit estava preparat per intervenir en el conflicte català. Afirmant que la democràcia espanyola mai s’havia posat tant a prova i tensionat tant, i s’ha demostrat que l’Estat sap defensar-se amb els tres poders i que posar en dubte la Constitució és una tremenda irresponsabilitat.

Primer de tot esmentar que en qualsevol país democràtic i civilitzat del primer món aquesta Ministra ja hauria estat cessada. De fet en qualsevol Estat democràtic l’exercit no te com a funció principal mantenir la unitat del territori, aquest tema hauria de correspondre als ciutadans que haurien de ser els principals protagonistes. Les forces armades en tot cas son per defensar-nos d’elements externs, mai per ser coacció interna per la ciutadania.

Expressar amb tranquil·litat que estaven preparats per actuar per resoldre un conflicte polític,simplement es feixisme, aquell que mai ha marxat, i que ningú ha despertat perquè ja hi era com deia Iglesias. De fet aquesta recepta es la que ja vam poder comprovar el dia 1 d’octubre amb uns salvatges vestits de policia exercint la violència davant una població que simplement exercia el seu dret a vot pacíficament. Ara suposo venia la segona part, disparar directament contra la gent, una mena de Tiananmen xinés en versió espanyola. Aquestes son les solucions espanyoles, repressió, violència i imposició davant els actes democràtics de la ciutadania, cap diferència amb una dictadura.

Ens parla dels tres poders, quan tots sabem que nomes hi ha un de sol, i on la justícia com hem vist recentment es capaç d’actuar de força venjativa mantenint a la presó persones per les seves idees i on amb les seves mateixes resolucions especifiquen que no hi ha proves pel que teóricamente se’ls acusa i els manté sense llibertat.

Per últim la Constitució i el seu esperit sagrat es una excusa perfecta com a eina de control a la població, però ja sabem que es una simple llei que ens ha de servir amb l’última paraula sempre sobre la sobirania popular.

En definitiva, si algú no ho sabia, això es el que ens enfrontem i com més aviat ho assumim menys ens enganyarem a nosaltres mateixos alhora de donar el pas definitiu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*