ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

DECEPCIÓ PARTIDISTA

Avui s’acaba el termini per presentar coalicions a les Eleccions catalanes del 21 de desembre, i si no hi ha un canvi d’última hora, tot sembla indicar que no hi haurà llista unitària i per tant perdrem una nova oportunitat que difícilment te una explicació per la ciutadania i si la te en clau partidista, aquella que tant ens perjudica en aquest procés cap a la República.

Efectivament, sembla que PDCAT ja ha donat llum verda a una llista unitaria amb el President Puigdemont al capdavant, la CUP ha registrat una llista blanca per donar temps a decidir el proper cap de setmana l’opció conjunta, amb factors dins seu apostant per aquesta via, no hi ha dubte un gran pas endavant i finalment el tercer actor, Esquerra que com altres cops sembla descartar aquesta opció amb excuses tipus, hi hem de ser tots o així podrem constatar els nostres matisos, com deia ahir el seu portaveu. Aqui no hi ha dubte que Entitats, independents i part de Podem podrien posar la cirereta al pastís.

Una nova decepció, sobretot amb els republicans que un cop més i veient les enquestes que els somriuen, prefereixen una victòria de partit del tot estèril a una tàctica de país amb els partits completament secundàris. Una errada monumental i que hauria de fer reflexionar a molta part de la ciutadania.

No hem arribat fins aquí, recordo amb un cop d’Estat a Catalunya, amb el 155 i les institucions intervingudes, un Govern legítim, mig a la presó i mig a l’exili, violència sense precedents el dia 1 d’octubre amb un referèndum guanyat clarament i una declaració al Parlament per iniciar la República per posar ara els partits davant l’objectiu.

Aqueste eleccions son il·legitimes, ja que no son convocades per la part catalana, però també son una oportunitat per fer-les servir com aquell referèndum acordat que sempre ens han rebutjat, per una part els defensors de la República, on es tracta de complir aquest mandat, demanar la llibertat dels presos polítics i demanar la retirada d’aquest cop d’Estat institucional, poca cosa més i per l’altre els defensors del 155 i la unitat d’Espanya. Es prou simple.

El caràcter simbòlic i la potencia d’aquesta força conjunta per damunt de qualsevol sigla es enorme, i ara Esquerra ens diu que no podria defensar els matisos. Que pensen parlar sobre l’atur, els hospitals o les carreteres com unes eleccions autonòmiques normals. Es força depriment aquesta visió que al carrer no es dona entre tot l’independentisme.

No volem recuperar les institucions i seguir amb l’autonomisme, volem iniciar el procés constituent de la nova República com la població ja ha validat. Tenim un president i un Govern legítim que haurien d’anar als primers llocs d’aquesta gran llista i culminar la tasca iniciada i escapçada pel Govern espanyol.

Per la meva part, tot el suport al President i Govern legitim que comptarà amb el meu vot de país i no de partit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.