ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

MÉS QUE UN CLUB

En els moments delicats o de màxima tensió es quan s’ha de respondre i donar valor a allò que es pregona quan la situació no requereix res especial per avalar-ho. Ahir el Barça no va estar a l’alçada del que el país li demana i dacord amb la seva trajectòria, bàsicament per culpa d’una directiva poruca i incapaç de fer valer el poder que l’entitat ha demostrat.

Com a culer fins al moll de l’os, em dol molt aquesta situació. El Barça es dirà des de veus interessades que es dels socis, i una entitat global que ha de respectar a tothom, aquesta demagògia en aquest sentit no te raó de ser en el context on el país que sempre ha defensat el club viu la situació que viu.

El dia 1 d’octubre amb una situació de violència extrema per les forces de repressió espanyoles contra la ciutadania, es va jugar el partit de la vergonya, encara que fos a porta tancada, però entenc que amb una falta de respecte absoluta a la ciutadania. Ahir davant les peticions de l’ANC i Òmnium, i amb dos presos polítics injustament privats de llibertat, es va negar les iniciatives de les entitats, es va prohibir l’entrada de pancartes demanant la llibertat dels Jordis i de respecte a la voluntat del poble català. Al mateix temps es va desplegar una lona “Respecte,diàleg i esport” que esta totalment fora de context i de difícil explicació.

Crec que el club, per la seva historia i compromis amb el país, recordo amb un president assassinat per la dictadura, no es més que un club, pels seus títols esportius o la seva dimensió mundial que també, ho es principalment pels seus valors i la defensa de la democràcia i del país que en determinats moments de la historia ha estat un dels pals de paller del catalanisme.

Això es suficient, per estar per damunt de punts perduts, sancions o amenaces de dirigents del futbol professional amb clar passat franquista. Toca estar al costat del país, defensar la democràcia i utilitzar la dimensió de l’entitat en benefici dels valors que sempre ha defensat i no les actituds injustificables i porugues de la directiva actual.

En definitiva, ser més que un club.

  1. Mi padre contribuyo a los fundamentos de este club. No fue ningun personage
    importante, fue un inmigrate que trabajo de encofrador en el estadio del Camp Nou.
    En este club los socios y aficionados no solo se reunian dentro del Camp Nou.
    Para ver un partido de su equipo. Durante el franquismo se reunian dentro de ese
    templo para protestar y poder hablar en su lengua. El Barça es mas que un club y debe
    seguir siendolo. No se debe permitir que directivos que no ven mas alla del dinero
    ignoren sus fundamentos.
    VISCA EL BARÇA !

  2. Amb aquesta directiva i amb el seu comportament fà mesos q ja he perdut l.interès x seguir els partits i resultats del FCB. Començo a notar que no em representa i em dol pq era el meu club pero abans de tot està el suport a les llibertats, al independentisme i a l.alliberamet dels “Jordis”

  3. Sóc soci del Barça fa mes de 25a i des del 1Octubre fins avui per mi el Barça ha deixat de ser més que un club, és una empresa més que només vol fer diners, com Caixabank, Sabadell, … Estic trist, el Barça, com a club, m’ha decepcionat.

  4. El Barça es mes que un club, perque ha fet i esta fent per Catalunya mes que el 99% dels clubs esportius, i no dic el 100% per algun cas que puc ignorar. A cedit l,estadi pel concert del LLach, el concert de la llibertat, la via catalana va passar per dintre l,estadi, a encaixat multes de la uefa i dures advertencies pel tema de les estelades i demanar la independència pel seu públic, va tancar el dia de la parada nacional…… en fi, potser abans de criticar tant durament al barça, haurieu de demanar als altres clubs a veure que fan. AIxò si, la pancarta era una merda, millor no haver-ne posat cap, pero si aixo a de tapar tot lo altre….

  5. La trajectòria del Barça
    1951. INSIGNIA DE ORO Y BRILLANTES A FRANCO
    1971. MEDALLA DE ORO DEL PALAU BLAUGRANA A FRANCO
    1974. MEDALLA DE ORO DEL 75.0ANIVERSARIO A FRANCO

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.