ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA SEDICIÓ I EL TUMULTO

Aquests dies escoltem paraules gruixudes com sedició, tumulto, cop d’estat, que podriem resumir amb democràcia i mobilització pacífica. Catalunya entra a la setmana decisiva per poder exercir els seus drets davant les urnes i prendre la decisió que cregui convenient com es de rebut en qualsevol estat democràtic.

Cal estar preparat per el nous embats que l’Estat totalment desfermat i mostrant la seva vertadera cara autoritaria i de menyspreu a la societat que teóricamente dona cobertura ens te preparats. La veritat es que tenen un gran problema, ja que no tenim por i no volem veure els nostres drets fonamentals trepitjats altre cop, i això com ha demostrat la historia tossudament te la seva recompensa i no te aturador encara que la repressió i la por siguin sense límits.

No es pot saber quins seran els nous passos que podem veure, encara que tot tenim el cap que l’executiu català i la llibertat dels mitjans poden ser objectius clars amb un ambient on per un costat veiem el gran nombre de policies intimidatoris enviats i l’aplicació de la suspensió autonòmica per la porta del darreres per damunt de qualsevol legalitat i on un cap de la Guardia Civil amb origens franquistes com no pot ser d’altra manera vol prendre el control policial dels Mossos per lluitar contra les urnes. A l’altre costat un poble mobilitzat al carrer amb reforços de la bona gent que simplement vol defensar la democràcia i que no esta disposada a veure com el regim del 78 torna a fer de les seves amb impunitat total. Uns reforços que han fet que el tema independència si o no sigui complementat per democràcia si o no i on la transversalitat es total i la determinació sense fre. Un Govern català decidit a complir el mandat democràtic que han rebut i que amb tota legitimitat volen que la societat catalana exerceixi la seva responsabilitat, com ha de ser.

Europs, s’ho mira i cada cop amb més preocupació per la deriva propia d’altres regims de l’Estat i a pesar de les veus que cada cop son més favorables a resoldre el tema a les urnes i respectar el resultat, potser no estaria malament que exercis com espai de defensa de democràcia que hauria de ser davant uns ciutadans que veuen com son vulnerats els seus drets.

Davant això, sedició i tumulto son els termes que l’Estat ho defineix tot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.