ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

COMENÇA LA CAMPANYA

Ahir va ser un mal dia per l’Estat espanyol i la seva política totalment fora de lloc i digne d’altres temps amb una idea que la democràcia es la llei, i això evidentment no es així. A l’Alemanya nazi per exemple també hi havia lleis i eren perfectament legals, poso aquesta comparació ja que sovint treuen aquests exemples. Donç no, la democràcia es el poble i la seva sobirania com no pot ser d’altra manera.

Ahir van declarar l’acte d’inici de Campanya a Tarragona il·legal, ens van amenaçar amb tallar la llum als col·legis electorals, els cossos policials segueixen vigilant impremptes per trobar paperetes amb el diner públic per cert, escampen querelles i amenaces sense fre i sobretot cada dia el blanc i negre es més intens.

Per la nostra part, ahir un gran èxit de l’acte de la TAP on la il·lusió i el convenciment era la nota predominant, amb unitat de tots els partits i determinació per arribar fins al final, no fent cas de prohibicions sense sentit que cap Estat democràtic acceptaria. En el pla internacional des d’Estats Units ja ens diuen que acceptaran el que surti del Referèndum i els nous interlocutors. Al mateix temps el President de la Comissió Europea també manifesta que acceptaran el resultat sigui el que sigui per primer cop. No hi ha dubte que la batalla internacional cada cop s’acosta més a la part democràtica que a un Estat que ha traspassat tots els límits dels drets dels ciutadans i dun poble que simplement vol votar el seu futur.

La diferència de tarannà es abismal. La carta enviada al President espanyol i al Rei per demanar encara acordar el referèndum d’avui segurament serà rebutjada, però es una mostra més de les intencions i la claredat d’uns i altres. Els arguments de la llei i la Constitució que persegueix als alcaldes per donar veu al poble no s’aguanta per enlloc. La responsabilitat de la nostra iniciativa es seva, no nostra. Catalunya no pot acceptar aquesta imposició sense sentit i per tant ha de decidir amb les garanties que cada ciutadà amb el seu vot donarà i que la comunitat internacional no tinc dubte acceptarà sigui o no el seu desig.

Comença la campanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.