ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

PER SISÉ COP

Realment no trobariem res similar en el món. Un moviment tant transversal i que durant 6 anys seguits ha sortit al carrer amb la força que ho ha fet, i de la manera que ho ha fet, es totalment excepcional i que qualsevol hauria d’escoltar excepte el Govern de l’Estat espanyol i la seva falta de política i la seva negativa a exercir la democràcia.

Ho hem tornat a fer, civisme, alegria, famílies senceres, il·lusió, reivindicació per votar i votar si, i una cosa molt important determinació sense por. De fet es la demostració que el poble, una part molt important no entén de lleis, però entén de drets i de democràcia.

Aquesta es la realitat que tot el món ha vist, la gent, en el costat contrari la realitat paral·lela que ens diu el sistema i el Govern espanyol. Anar contra les lleis, ignorar les peticions, rebutjar qualsevol possibilitat de trobar un sol·lució política mitjançant el diàleg, anar contra la democràcia amb la perversió del terme, ja que ignora el protagonista principal, el poble, seguint per totes les desqualificacions i utilització de la Justícia com a eina de coacció i prohibició dels drets de la ciutadania.

Veure ahir a la nit, com la primera conclusió era intentar rebaixar unes xifres de participació per justificar l’argument d’una suposada baixada del sobiranisme, o insistir amb la fractura social que provoca aquesta situació, es d’una miopia o mala fe sense fre. Ningú es posarà a discutir cap xifra, senzillament perquè les imatges parlen per si soles i ningú genera cap fractura. La democràcia precisament i en essència es decidir i això comporta enfrontament entre diverses posicions que amb arguments es posan a la deliberació de la força del vot, amb el joc de majories i minories, res a veure amb cap fractura, que simplement no existeix.

De fet, no esperem cap gest nou de l’Estat, i les lleis aprovades pel Parlament vinculen a tothom, i deixen ja sense efecte el joc judicial interessat espanyol. La responsabilitat d’aquests fets nomes es del Govern espanyol que no ha deixat cap opció més per defensar els drets dels catalans, els del si i els del no. El mateix que amb l’origen del conflicte, el trencament del pacte constitucional per l’Estatut. Per tant que revisin els seus fets i arribaran a conclusions que segur no els agradaran.

Intentaran fer el ridícul com la busqueda de paperetes utilitzant els cossos policials que ja hem viscut i que denoten el seu tarannà i falta de visió política. Aquesta setmana comença la campanya, i ara el temps juga a favor nostre i cada cop es pot girar més en contra d’un Govern espanyol que ha dimitit de les seves responsabilitats i es culpable de la mala utilització dels poders del mateix Estat per anar en contra del seus ciutadans.

Ho hem tornat a fer per sisé cop i sense por.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.