ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA CASTA DELS COMUNS

La decisió oficial del Comuns sobre el referèndum de l’1 d’octubre segueix amb la línia d’absurditat com la definia Lluís Llach i “Puta i ramoneta” que sembla tenen en propietat. Donaran suport a la mobilització, però no consideren vinculant la votació. De fet ho consideren una fugida endavant que retalla el pluralisme de la societat catalana, encara que seguiran treballant per fer possible el dret a decidir dels catalans. Si, no i tot al contrari en un nou document, d’aquells per presentar a les universitats com el regne de la demagògia sense límits.

De fet, les seves veus significatives, com en Coscubiela, Rabell, Colau o Domènech fa temps i temps que segueixen aquest fil prim i llarg de la indefinició, el blanc i negre al mateix temps, en un temps que ja ha passat de llarg la Catalunya autonòmica i s’ha instal•lat en una autèntica revolució social des de la base que demana decidir sobre el seu futur, que ho ha demostrat al carrer i també a la seva institució principal amb una majoria a favor de la independència i compromesa amb el vot de la gent com a arma per fer-ho possible.

Els que havien de portar la lluita social amb moviments com el 15 M, la lluita contra els desaucis, contra el capitalisme ferotge i moltes altres lluites, sempre en contra del poder encarnat a Catalunya per l’antiga CIU i amb vocació de deixar enrere el que anomenaven vella política o casta, quan ha tingut representació, càrrecs de responsabilitat com un grup prou potent al Parlament català o alcaldies com la de Barcelona amb un context com deia de la màxima revolució que una societat pot demanar als seus representants han triat també ser casta i no donar suport a tot allò que defensaven al carrer fa quatre dies, ja que sense canvi nacional no hi haurà canvi social.

Mil i una excuses de mal pagador pera acabar donant l’esquena a la ciutadania que simplement vol votar i decidir i donar suport a un Estat espanyol on les urnes no estan al seu esquema. Al costat dels Populars, socialistes, Ciudadanos i altres partits teòricament a les antipodes dels mateixos comuns. Cada pas del Govern català ha estat finalment desautoritzat amb els mateixos arguments en blanc i negre de les formacions esmentades.

El seu posicionament ara, es una burla a la ciutadania catalana i suposo un trauma per aquells votants que creien amb aquesta esquerra transformadora que ha decidit donar l’esquena a la societat catalana, abraçant l’immobilisme i la llei per damunt de tot, suposo en benefici a les seves poltrones llamineres. Una llàstima i una traïdoria als seus origens per part d’uns dirigents que crec i espero no seguiran la línia de la majoria dels seus votants, sigui per posar la papereta del si o del no.

Han fusionat la vella i la nova política amb el resultat d’aspirar a ser la nova casta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.