ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA INDECENCIA DE DAVID PÉREZ

Ell es secretari segon de la Mesa del Parlament i diputat Socialista al Parlament de Catalunya, es diu David Pérez i ahir en una tertúlia a la radio va fer tot un exercici de mala fe i mesquinesa crec intolerable.

No tot s’hi val per justificar les teves posicions. La mentida no seria un argument vàlid, l’insult directe tampoc, i les dues coses van ser el seu punt fort. Es parlava de les fosses comuns de la Guerra Civil a Catalunya i va acusar directament a ERC i Apel·les Carod d’impedir la seva exhumació ja que es demostraria que hi ha gent d’Espanya que va venir a Catalunya per defensar la democràcia. Ho completa dient que no va ser una Guerra de Catalunya contra Espanya i que el descobriment de la seva tesi es vol amagar suposadament per reforçar el nacionalisme català.

Realment, es va demostra que a Catalunya s’han exhumat diverses fosses, cosa que el desacredita amb la seva argumentació i la resta de convidats van posar les mans al cap per fer entendre que el nacionalisme català te una base ètnica i excloent, cosa que al llarg de la historia ha quedat demostrat que es bàsicament el contrari.

Cal ser molt mesqui per llençar missatges d’aquest tipus per desacreditar l’independentisme català. Encara més quan prové d’un partit que ha conviscut perfectament amb aquesta farsa anomenada Règim del 78 que bàsicament ha amagat la historia i protegit el llegat del Dictador fins el dia d’avui. La proposta aprovada ahir a Madrid no obliga al Govern a retirar el Dictador del monument de la vergonya i deixa enlaire i sense resposta les recomanacions internacionals i la llei de la memòria històrica amb Fundacions com les que honora al Dictador rebent subvencions com si tal cosa. Un partit que aprova lleis com la de Consultes del 2010 i que quan el TC l’anul·la hi dona ple suport, per posar dos exemples.

En definitiva un partit que ha perdut el rumb, si es que mai l’ha tingut i que al costat de Populars i Ciudadanos s’apunta el tot s’hi val per impedir el dret a decidir de la societat catalana i la democràcia en general. Voler capgirar el que ha estat terra d’acollida i inclusiva en una espècie de guerra étnica fa mal de sentir i crec exigiria una rectificació immediata del diputat que representa també a una societat que no tolera aquesta manera de fer.

  1. Serà bo deixar pasar el temps i que cadascú parli (inclós el sr. Carod-Rovira).

    He sentiut aquest matí al sr. David Pérez per RAC1 (on han possat també el tall de veu de la tertulia amb la sra. Coppulo) i penso que, honestamenty, no es pot acusar algú de mentir abans d’escoltar a les dues parts (per això tenim les dues oïdes i el dos ulls). Aquest senyor diu que té proves de que el sr. Carod Carod-Rovira no va fer res per obrir les fosses comunes a Catalunya durant el tripartti… Ara cal esperar les respostes del sr. Carod-Rovira (i, clar, l’aportació de les proves). Tot això independenment dels partits i ideologies de cadascú.

    Jo, en política, ja no em crec res perquè tot és possible (fins i tot tot un [suposadament independentista] president del Parlament Català impedint un referéndum per la independencia de Catalunya).

    Atentament

    1. Bon dia, aquest senyor va dir textualment que no s’havia obert cap fossa en el periode que parla, i això es comprovable i senzillament es mentida, consideracions a banda. No es pot amagar la mentida en base a ideologies o posicionaments.
      Salutacions
      Albert

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.