ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

CATALANOFÒBIA A LA CARTA

Dos fets ens indiquen que diferent es ser català o defensar determinat projectes pel nostre país amb altres que senzillament no son catalans o que els seus projectes van a un altra direcció.

El tuitaire que es va burlar amb to macabre dels catalans per l’accident de Germanwings amb el tuit “Poca mierda veo en twitter para haberse estrellado un avión lleno de catalanes”, se l’obliga a eliminar el perfil de la xarxa, multa de 720 euros i un curs sobre drets humans que el fa lliurar-se de la presó. Aquest personatge ja havia publicat altres tuits del mateix estil anteriorment. Tot això grinyola quan fer broma de la mort de Carrero Blanco, la fiscalia demana 2 anys i 6 mesos de presó més 3 anys de llibertat vigilada o el raper balear condemnat a 3 anys i mig de presó per una cançó contra els Borbons. Cal dir que centenars de tuits amb catalanofobia aguda contra tot tipus de institucions catalanes queden en l’oblit.

Per altra banda SCC convoca una manifestació el 26 de febrer amb el lema Aturem el cop, per la democràcia i les llibertats.i denuncia que el procés no pot ser pacífic perquè trenca la pau social.

Son nomes dos exemples de com funcionen les coses a l’Estat espanyol i el seu estat de dret. Insultar i menysprear amb tons de xenofòbia alarmants contra els catalans es mesurat amb una vara, on les condemnes son mínimes, en molts casos ni hi son ni se les espera i agafen ritme de normalitat, amb una total indefensió per tot un territori i la seva gent, que veu com pot ser maltractada i insultada permanentment sense remei. Per altra banda fer mofa de la mort d’un feixista, que havia de ser futur hereu del Dictador es sagrat o parlar de la monarquia en una cançó es totalment prohibit. On queda allò de tots som iguals. Realment el sistema espanyol es fet per protegir uns quants, amagar una època de 40 anys i seguir atacant els de sempre que tenen menys drets que els altres, per cert la catalanofòbia continua donant vots.

Pel que fa SCC, ens parla de cop d’estat i trencament de la pau social amb total tranquilitat, quan en realitat es refereixen a expressió lliure de la ciutadania i les regles més bàsiques de la democràcia en forma del joc de majories i minories que casualment no van en el sentit que desitjarien. Francament trist que aquesta associació finançada sospitosament i opacament trenqui tots els valors que se suposa a una democràcia en defensa d’una idea legitima, però no de la manera que ho fan.

Com deia catalanofòbia a la carta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.