HAZTE OIR

La campanya publicitària d’aquesta ONG ultraconservadora i catòlica amb un missatge que transmet odi cap a les persones transexuals i on un Bus es passeja pels carrers amb les frases “Los niños tienen pene, las niñas tienen vulva, que no te engañen”, ” Si naces hombre, eres hombre i Si naces mujer seguiras siendolo”. Ha aixecat molta polseguera i molts col·lectius i institucions ja han posat el crit al cel.

Cal dir que aquesta entitat va ser declarada entitat d’utilitat pública per l’anterior Ministre de L’Interior Fernandez Diaz. Una entitat ultraconservadora bolcada en la defensa de la família catòlica, contra tots els casos d’avortament i per suposat contra el procés independentista. amb diverses accions ja realitzades com demanar al Monestir de Montserrat que no es faci servir per aquestes finalitats. Defensa uns suposats valors catòlics encara que això qüestioni les llibertats personals. Se la relaciona amb la secta mexicana El Yunque i ha penetrat entre els sacerdots en l’època de Roucco Varela al capdavant de la Conferència Episcopal Espanyola.

Realment una secta perillosa aquesta que posa els seus suposats valors per davant la llibertat de les persones, encara més si aquests son homòfobs o xenòfobs i volen ser imposats amb tots els mitjans possibles sense contemplar alternatives diferents. En definitiva feixisme pur i dur sense contemplacions. La campanya es defineix ella sola, ja que ells pretenen decidir la orientació sexual de cada persona per damunt de les mateixes persones individuals i decideixen quin model es bo i quin s’ha de combatre, tot basat en la mentida que exhibeixen a l’autocar.

Fonamentalisme en estat pur. Que aquesta secta perillosa sigui d’utilitat pública defineix molt bé en Fernández Diaz i el tarannà d’una democràcia de joguina i sense sentit. Una prova més de que el règim franquista segueix molt vigent. Aquesta ONG pretén deixar enrere la societat i dirigir-la cap als seus postulats en nom d’una realitat virtual que difonen, i que no hauria de suposar un problema si quedes simplement en això i la paraula respecte no estigues esborrada del seu diccionari.

Crec que cal ser molt retrograd i cavernícola per voler encara en el segle que vivim discutir les orientacions sexuals de cada individu. Res ho justifica. Una cosa es la fe que algunes persones puguin tenir i un altre en nom d’això que no hauria de traspassar un àmbit personal jugar al feixisme més mesqui i les actituds més rebutjables per la resta de la societat.

Com podem veure en Fernandez Diaz, encara hi troba una utilitat pública, veure per creure.

6 pensaments sobre “HAZTE OIR

 1. La polseguera que ha aixecat les frases d’aquest autobús les trobo del tot fora de lloc.
  Si el dir que els nens tenen penis i les nenes és una afirmació que ataca no sé quins drets, aleshores tindríem de dir el mateix de qualsevol diccionari (llegiu, sinó, les entrades de “penis” i “vulva” al diccionari de l’IEC, per exemple).
  Amb el text de l’autobus no s’ataca a ningú, i encara menys fa cap referencia a la orientació sexual de les persones.
  Més d’un cop me les he tingut -via correu electrònic- amb aquesta organització (per exemple, sobre l’anomenat día de la hispanidad, o alguna campanya contra el procés sobiranista català). Tampoc sóc catòlic romà. Però malgrat aquestes “enganxades” i tot i que no combregui amb molts dels postulats d’aquesta associació, no sóc partidari de retallar la llibertat d’expressió a ningú que no es salti la legislació vigent (i sobre els fets objectius, més enllà dels judicis de valor del tot subjectius, no se’ls pot imputar cap delicte, malgrat les legislacions prestessament progresistes que han aflorat darrerament i que poden ser utilitzades per perseguir qualsevol tipus de dissidència al discurs correctament polític, començant per qui recau el pes de la prova judicial).
  Sóc partidari del respecte a tothom (formin part de col·lectius més o menys nombrossos), però no veig bé voler amagar -o fer callar- veritats objectives. Potser sí que aquests de Hazte Oir alguna vegada han volgut fer callar a veus que no tenen el mateix discurs; però això no és raó per voler fer-los callar quan no van més enllà de la llei.

  Atentament

  1. Crec que la frase “Si naces hombre, eres hombre i Si naces mujer seguiras siendolo”, com diuen no es correcte i falta al respecte a un col·lectiu per volem imposar el seu model de vida. No estic d’acord amb aquest progressisme que ho ataca tot, però en aquest cas la llibertat de les persones crec que es sagrada.
   Salutacions
   Albert

 2. Veritablement que la llibertat de les persones és molt important.
  Però no hem de caure en el parany de creure’ns que gràcies a una medicació i a unes cirurgies l’ésser humà és capaç de canviar el sexe a una persona (Si més no, com s’ho fan amb els cromosomes XY o XX?).
  La frase ““Si naces hombre, eres hombre i Si naces mujer seguiras siendolo” no crec que atempti contra la llibertat que té una persona que, creient que té el sexe “erroni”, es pugui creure que és de l’altre sexe. Només expressen una opinió basada en la fisiología i anatomía humanes, pas en els rols sexuals o en les raons emocionals d’uns i altres. Voler que algú es cregui ser qui no és, és un engany. Jo mateix em puc creure que sóc una llagosta, i per molt que m’ho cregui i em diguin que tinc el dret de ser llagosta, no crec que pugui ser-ho, independentment del dret que tingui en creure que sóc una llagosta. El dret a creure és real; el fet que aquesta creença esdevingui real ja és més problemàtic…
  Voler impedir la lliure expressió d’unes opinions (per molt retrogrades que a la majoria els hi sembli) és un acte de lliberticidi. I argumentar, en aquest cas, que la prohibició es fa en nom d’una suposada defensa front a un atac delictiu dels opinadors, és una falsetat i és fer un judici de valors que no té cap fonament objectiu. Però si mirem la majoria de les legislacions que s’han fet a l’Estat espanyol “contra” la LGTBIfòbia, veurem que la carga de prova està capgirada: com en temps de la dictadura franquista, qui ha de demostrar la seva innocència és el denunciat (“cualquier persona frente a la justicia es un delincuente hasta que no se demuestre lo contrario”); el denunciant no ha de demostrar ni aportar cap prova objectiva contra el denunciat, amb la seva paraula ja en té prou per iniciar la maquinaria judicial contra el més que suposat LGTBIfòbic.
  Però clar, res ens ha d’estranyar: el 23 de setembre de 2016 la Direcció de Serveis d’Inspecció de l’Àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona va enviar als ciutadans de Barcelona una missiva amb la intenció que cadascú d’aquests ciutadans es convertís en un delator [de suposats habitages turístics il·legals regentats per algún veï]. És una altra mostra que els drets humans i la dignitat individual poden ser trepitjats en nom d’una [més que suposada] justícia social.

  Atentament

  1. Segurament no pots ser una llagosta, però que hi ha homes atrapats en un cos de dona i a l’inreves, això es cert, per tant entenc que aquesta frase de Hazte Oir nega aquesta evidència, es precisament per això que atempta contr al llibertat d’aquestes persones.
   Salutacions
   Albert

  1. Interessant entrevista, però jo estic en contra d’aquests lobbys d’adoctrinament, però també en contra de basar arguments amb mentides i que provoquen indefensió o retallada de llibertats comprovades, en aquest cas sexuals.
   Salutacions
   Albert

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*