ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

DIÀLEG INHABILITAT

Res de nou a l’horitzó, crec que sense que li caigui la cara de vergonya a qui ho digui, la operació diàleg ha mort abans de viure. La resolució del TC ahir suspenen la resolució del Referèndum i l’advertiment al Govern català de paralitzar qualsevol iniciativa que se’n derivi signa la defunció.

Un nou cop a la democràcia més elemental i un nou menyspreu a la sobirania d’un Parlament on la seva Presidenta demà anirà a declarar acusada d’haver permés el debat en la nostra cambra. Tot plegat ha tingut una part positiva, i que segurament servirà per tornar a unir el que aquests dies el parany de l’Estat havia provocat entre Junts pel Sí i la CUP. Com deia la mateixa Carme, ells mai ens fallaran i de moment ha estat així.

De totes maneres, jo no basaria nomes la tàctica del procés en la confiança de les errades dels altres, que ajuden però de res serviran si aquí no fem les coses amb rigor i efectivitat. Som un poble fàcil de dividir en molts moments i on la intoxicació sempre es rebuda per una part com un arma contra un altra part, i això es un mal que com a societat i sobretot en aquests moments hauriem de mirar de minimitzar.

Una cosa es la tàctica mesquina i els càlculs del partits, i l’altra es la societat, ja que una cosa crec es molt certa, sense unitat de tots el procés no va enlloc. Aquest conjunt no vol dir renunciar els nostres principis o ideologia, o fins hi tot model de país que tots tenim al cap, però si adaptar-lo en aquest període a un be superior i preuat com es arribar al Referèndum i guanyar-lo per poder actuar com un Estat més en el món.

Pel que fa als partits, el proper 23 hem de començar a visualitzar la unitat dels nostres representants per donar el tret de sortida a aquesta cita transcendental que rebrà mil i un atacs de fora i desprestigi de gent d’aquí amb el que haurem de conviure. Ahir Arrimadas parlava de la roda del hamster, que jo sàpiga mai s’ha fet un referèndum vinculant, o CSQP ens deia que la seva proposta de referèndum era el pal de paller, caldria dir que el seu acord estatal es lloable, però com veiem impossible, per tant poden escollir democràcia o no, ells han de triar. Pel PSC parlaven si el Govern prepara el que es coneix com una DUI, i evidentment un referèndum mai es unilateral, es la decisió de la ciutadania que mai es pot coartar.

En definitiva, posem fil a l’agulla, posem en marxa el país sense retrets i finalment decidim, que de això es tractava.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.