ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

REVISIONS HISTÒRIQUES A LA CARTA

La proposta de la CUP de Barcelona per retirar l’estàtua de Colom de les Rambles per enaltiment de la conquesta d’America i substituir per un símbol de la resistència americana contra l’imperialisme i la segregació, es vertaderament intentar revisar la història des de criteris actuals com a model de societat i per dir-ho suaument absurd.

Alhora crea greus contradiccions com la seva abstenció recent per exposar les dues estatues del Dictador Franco davant el Born recents, sembla que eticament no son reprobables, o si anem més enllà arribariem a una paranoia de grans dimensions com les estàtues de Jaume I el Conqueridor per exemple amb campanyes militars, ja ho diu la paraula gens pacífiques, o noms de carrers de Barcelona com el carrer Almogàvers que van tenyir de sang les seves conquestes, i així podríem anar fent i reculant segles i segles sense cap tipus de sentit, i sobretot donant arguments als seus votants per dubtar d’una representativitat que no aportaria cap benefici a la societat representada.

De fet i citant un historiador com Jordi Bilbeny, dona moltes de les claus del tema. Tots sabem que la nostra historia ha estat silenciada, esborrada i manipulada sense pudor, tant l’Estat espanyol com la Inquisició van fer i desfer sense vergonya eliminant les autories dels nostres escriptors, científics, navegants o altres matèries rellevants. Aquesta falsa historia fa entrar el desconeixement a la població actual, i conseqüentment la fàcil manipulació en base a uns fets que no van ser els reals. En Colom no va ser cap esclavista, vers el contrari, hi ha cartes de l’època que ho demostren, i la seva preocupació perquè els indis fossin tractats com a súbdits del Rei. Una dada definitiva que ens dona es la seva detenció per la Corona acusat de crims contra sa majestat i entre la seva arribada al Nou món i l’empresonament amb prou feines hi ha un any i mig, cosa que l’invalida per ser el cap de turc de tots els crims americans.

Per tant, la part histórica també desmenteix la manipulació a que volen sotmetre el personatge. En definitiva una autèntica absurditat que ens fa avergonyir de determinada classe política que no fa cap favor al país que representa. Us adjunto enllaç de l’escrit abans mencionat http://www.inh.cat/articles/Cristofor-Colom-i-el-respecte-al-coneixement.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.